Öğretmenevinde gerçekleştirilen toplantıda bir konuşma yapan Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, muhtarlık kurumunun yöneticilerle vatandaşlar arasındaki en önemli nokta olduğunu belirtti. Muhtarlarla sık sık görüşme yapılması gerektiğini vurgulayan Hakan, “Sizler bizim için çok önemlisiniz. Bu yüzden sizlerle sık sık istişare toplantıları yapmayı düşünüyoruz. Bilindiği üzere Büyükşehir Yasası ile birlikte belediyede bazı değişiklikler oldu. Bundan sonra ilçemizdeki içme suyu, itfaiye, anayollar ve kanalizasyon gibi hizmetler büyükşehir tarafından yürütülecek. Ayrıca özel idareler kapandı ve buradaki görevler de belediyeye devredildi. Daha önce belediyemiz 11 bin nüfusa hizmet ederken, bundan sonra 30 bin nüfusa hizmet edecek. Ama büyükşehir olmasından dolayı sistem tam oturmadı ve halen problemler yaşanıyor. Vatandaşlarımız da yeni sisteme halen alışamadı. Bu biraz zaman alacak gibi görünüyor. Gevaş Belediyesi, mali sıkıntılardan dolayı şu anda hizmet etme durumunda değil. Bu mali sorunlar bitene kadar çok sıkıntılar yaşayacağız. Sizler mahallelerinizde Büyükşehir Belediyesi’ni ilgilendiren sorunları oraya iletirsiniz. Biz belediye olarak elimizden geldiği kadar her mahallemize ve sizlere yardımcı olacağız. Bu konuda hiç şüpheniz olmasın” dedi.


Soru cevap kısmından sonra söz alan muhtarların ortak sorunu ise yol, kanalizasyon, içme ve sulama suyu, sık sık kesilen elektrikler ve çalışmayan sabit ve cep telefonları oldu. Çarşı merkezinde WC’lerin olmamasının, özellikle turizm beldesi olan ilçeye yakışmadığını ifade eden muhtarlar, bu konuda da belediyenin çalışma yapmasını istediler.


Yukarı Arkın Devlet Su İşleri (DSİ) ile ilgili bir sorun olduğunu hatırlatan Başkan Hakan, belediye olarak ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Telefonlarla ilgili dilekçe yazılmasını isteyen Başkan Hakan, bu dilekçeleri ilgili yerlere ulaştıracaklarını da sözlerine ekledi.

Editör: Wan Haber