Törene Ak Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Nurettin Nebati, Ak Parti Van milletvekilleri Burhan Kayatürk, Fatih Çiftci, Mustafa Bilici, Gülşen Orhan, Ak Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar, Erciş Belediye Başkan Adayı Abdulahat Arvas, Muradiye Belediye Başkan Adayı İbrahim Vanlı, Erciş Belediye Başkanı Zülfükar Arapoğlu ile çok sayıda partili katıldı. Seçim bürosu açılışı öncesi Erciş Büyük Cami Meydanı’nda halkla buluşan Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Gülaçar ile Erciş Belediye Başkan Adayı Arvas birlik,beraberlik ve kardeşlik mesajları verdi. Ak Parti Erciş İlçe Başkanı Mürsel Göral ve Erciş Belediye Başkanı Zülfükar Arapoğlu’nun selamlama konuşmasının ardından konuşan Ak Parti Van Milletvekili Fatih Çiftci, 30 Mart 2014 günü yapılacak olan yerel seçimlerde halkın destek ve duasıyla Erciş’te seçimi kazanacaklarını belirterek, ilçedeki eksik projelerin tamamlaması ve AK kadronun hizmetlerini sürdürmesi için çaba gösterdiklerini söyledi. 

galeri.PNG

Daha sonra söz alan Ak Parti Erciş Belediye Başkan Adayı Abdulahat Arvas ise deprem tahribatından arta kalan bütün sıkıntıları vatandaşın ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın desteğiyle çözeceklerine ifade ederek, "Öncelikle 23 Ekim 2011 tarihinde yaşadığımız depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Yaşanan her acı bize rabbimizdendir, baş göz üstüne kabul ederiz onu. Hamdolsun ki depremden sonra başta Sayın Başbakanımız, Bakanlarımız olmak üzere, bütün Türkiye tek vücut yanımızda oldular. Neredeyse aynı gün bütün ülkemiz birlik ve beraberliğimizi göstererek hep birlikte Erciş oldular, hep birlikte Van oldular ve sizler oldunuz. Acımızı paylaşan başta Sayın Başbakanımız, Sayın Bakanımız, hükümetimiz, sivil toplum kuruluşlarına ve tek vücut olmuş 75 milyon Türkiye halkına doğduğum büyüdüğüm ilk görev yerim olan şehrimden şükranlarımı sunuyorum" dedi.


Allah nasip ederse deprem sonrası kalan tüm sıkıntıları sizlerle beraber Sayın Başbakanımızın huzurunda desteğini alarak Allahın izniyle en güzel şekilde çözeceklerini ifade eden Arvas, "Bu kardeşiniz bildiğiniz gibi 2011 yılında değerli hemşerilerimize hizmet etmek kervanına katılmak arzusuyla bir girişimde bulunuldu. Van’dan milletvekili adayı oldum ama nasip olmadı. Yılmadık, durmadık görev verildi partimize il başkan yardımcısı teşkilatlardan sorumlu başkan olarak partimin emrinde görev yaptım. 30 Mart 2014 yerel seçimleri için Van Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığına talip oldum. Benim gibi birçok dava arkadaşlarım ve kardeşlerim gerek büyükşehir ve gerekse ilçelerine aday adayı oldular. Öyle inanıyorum ki o kardeşlerim izzetli, onurlu, şerefli bir girişimde bulundular. Çünkü onlar dünya mazlumunun umudu olan Sayın Recep Tayip Erdoğan ve Ak Parti hareketinin yanında yer almayı tercih ettiler. Hamdolsun ki, bunca onurlu insanımıza hizmet etmek istediği bir hareketin içinde yer alıyorum. Umuyorum ve diliyorum ki rabbim sayın başbakanımıza ve siz değerli halkımıza karşı mahcup etmez. Erciş ilçemizde de biri birinden değerli 18 kardeşimin başvurusu olmuştu. Onların her biri benim için çok kıymetli ve değerlidir. Arkadaşlarımızın bu süreçte bize destek vereceklerine olan inancım tamdır. Ancak bu görev bize nasip oldu. Biz de bu göreve sizlerle birlikte el ele, omuz omuza yürüyeceğiz. Malumunuz ülkemiz ve bölgemiz hassas bir süreçten geçtiyor. Bir çözüm süreci yaşıyoruz. İnkarın, imhanın, asimilasyonun olmadığı evlatlarımızın cenazelerinin gelmediği, annelerimizin göz yaşlarımızın akmadığı anı yaşıyoruz. Kardeşlerim tam oldu bitti dediğimiz anda hükümetimiz ve Başbakanımız çeşitli engellemelerle karşı karşıya kaldı. Bu kardeşiniz her şeyden önce Başbakanımızın önderliğinde başlayan bu sürecin başarıya ulaşması için sizlerden destek talep ediyor. Çünkü 30 Mart sadece Ak Partinin kazanma süreci, sadece Osman Nuri Gülaçar’ın kazanma süreci veya sadece Abdulahat Arvas’ın Belediye Başkanı olma süreci değildir. 30 Mart, bölgemizin Türkiye’nin ve ümmetin seçimidir. Şahsıma bu görevin verilmesiyle omuzlarıma büyük bir yükün yüklendiğinin farkındayım. Bizden hangi beklentiler içinde olduğunuzu biliyoruz. Allah’ın izniyle bu kardeşiniz asla bir yanlışın içerisinde olmayacaktır. Size karşı mahcup olmayacaktır. Güveninizi sarsmayacak. Biz halka karşı sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Sizin desteğinizle Allah’ın izniyle güzel şeyler yapacağız. Asla sık düşünmeyecek, ideolojik davranmayacak, hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Bu şehirde yaşayan herkes bizim canımızdır, ciğerimizdir, kardeşimizdir. Hak ettiği hizmeti ulaştıracağız Allah’ın izniyle. Çünkü, biz insanı merkeze alan erdemli bir hareketin mensuplarıyız.


Kıymetli kardeşlerim; bunları birlikte yapacağız. Çünkü ortak akıl ve istişare bizim şiarımızdır. Hayal edecek, düşünecek ve hayallerimizi gerçekleştirmek için hiç durmadan koşmaya başlayacak ve sizinle birliklte devam edeceğiz. Çünkü bizim Erciş için hedeflerimiz var. O da yüksek standartları her alanda kalkınmayı hedefleyen ve hizmetlerde tüm hemşerilerimizi gözeten şeffaf ve adil bir yönetimdir. Önceliğimiz maddi ve manevi kalkınmayı gerçekleştirdiğimiz adil bir kentsel dönüşümü tamamlamış huzurlu ve güvenli yaşayan bir Erciş’i oluşturmaktır. Allah nasip ederse birkaç zaman sonra Büyükşehir projeleri ile bizim de size karşı çok güzel projelerimiz olacak. Zaman içinde o projelerimizi sizinle paylaşacağız. Allah’ın izniyle gayemiz ve amacımızda budur. Bu kardeşinize güvenin ve inanın. Bizler Erciş’e bey ve efendi olmak için gelmiyoruz. Bizler Erciş’e, hizmetkar için geliyoruz” şeklinde konuştu.

galeri.PNG

Ak Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar da konuşmasında Erciş'in yiğit insanlarının mertliklerini bugün yine ispat ettiğini bildirerek, " Bizler 2011 yılında Van ve Erciş’i vuran büyük bir acı yaşadık. O depremde yitirmiş olduğumuz canlara rabbimden rahmet diliyorum. Biz seçim büromuzun açılışa geldik. Ama bütün bir Erciş Allah aşkına bu ne muhteşem kalabalık bu ne yiğit adamlar. Hepinizden Allah razı olsun diyorum. Biz 11 yıllık Ak Parti hükümetleri döneminde hakikaten elimizi vicdanımıza koyduğumuz zaman eğer insanlığımız ölmemişse, eğer vicdan sönmemişse 11 yıllık iktidarımız döneminde Türkiye Türkiye oldu. Sağlıktan, ulaşıma, eğitimden, insan haklarına. Nereye el atsanız orada bir devrim var. Bu Ak Parti devrimidir. Bu Recep Tayyip Erdoğan devrimidir. Erciş’i yalnız bırakmayız. Birlikte Van’ız, birlikte varız diyoruz. Biz Erciş’ten vefa görmüşüz. Vefaya vefa gerek. İşte bundan dolayı da bizler hiçbir ayrım yapmadan, Allah’ın izniyle en büyük ilçemiz olan Ercişimize Abdulahat kardeşimle birlikte el ele, omuz omuza büyük hizmetler getireceğiz. Bu vesileyle Erciş’e bugün ve geçmişte emeği geçen bütün belediye başkanlarımıza da teşekkür ediyorum. Söz everiyoruz. Israrla söylüyorum, Müslüman sözünün adamıdır. İşte biz de size söz veriyoruz. Allah’ın izniyle Büyükşehir ile beraber Ercişimizi kazandığımızda Erciş kazanacak, Van kazanacak ve biz bu şehre inanılmaz proje ve güzelliklerle bu şehrin vizyonunun değiştirivereceğiz. Hizmete hizmet katacağız. Bizler halkımızın hizmetkarı olamaya geliyoruz. Bizler garibanın kardeşiyiz. Fakirin kardeşiyiz. Mazlumların ve yalın ayakların kardeşiyiz. Ve aht ediyoruz söz veriyoruz bizler bu şehre inşallah çok büyük hizmetler getireceğiz. Abdulahat Arvas bizim kadeşimizdir. O bir Ercişlidir. Çocukluğunu burada geçirdi. Eğitiminin bir kısmını burada geçirmiş. Benim de 30 yıllık dostum ve kardeşimidir. 2011 de bu şehirde milletvekili adayımız. Şu an il başkan yardımcımız. Bir iş adamımız. Eğer Büyükşehir belediye başkanlığı adaylığında Başbakanımızın takdiriyle ben seçilmemiş olsaydım, tek numara, bir numara Abdulahat kardeşim olacaktı. Kardeşlerim oyunları bozun, tuzakları dağıtın. Abdulahat kardeşim için Ercişli değil ifadesini kullanıyorlar. Bu vicdansızlıktır. Kardeşlerim; bakın adamlar Tunceli’den aday getiriyorlar, Malazgirt’ten aday getiriyorlar, Ağrı’dan aday getiriyorlar. Ama sahipleniyorlar. Şimdi ben şerefli Erciş halkına sesleniyorum. Siz de Abdulahat kardeşime kardeş diyecek misiniz? Bizler Van ve ilçeleri için yapacağımız projeleri 16 Şubat’ta halkımıza ilan edeceğiz. Sizler buğun Erciş’e tarihi bir gün yaşattınız. Bugün ben Erciş ile şereflendim. Erciş ile gururlandım. Sizlere teşekkür az gelir. O yüzden ısrarla sizlere Allah razı olsun diyorum” ifadelerini kullandı.


Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı alanda konuşmaların ardından seçim bürosunun açılışı yapıldı.

galeri.PNG

Editör: Wan Haber