Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, AK Parti saflarına katılmasının hizmetlerin artmasını sağlayacağına inandığını söyledi. CHP Yalova Milletvekili ve Grup Başkan Vekili Muharrem İnce'ye de seslenen Koçal, "Gel belediye başkan adayı ol da seçimler renklensin" dedi.
Geçtiğimiz günlerde Ankara'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından takılan rozetle AK Parti saflarına katılan Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, "Ankara'da gerek Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve gerekse bakanlarla görüşme imkanımız oldu. Yalova'da yapılması gerekenler ve eksikliklerle ilgili bir görüşme imkanımız olmadı. Zaten bunun yeri de değildi. Başbakan ve bakanlarla ilk defa karşılaşmıyorum. Ben bundan önce de defalarca kendileriyle görüşme ve sohbet etme imkanı buldum. Bundan 2 sene önce de Başbakanımızla 45 dakikalık özel bir görüşmemiz oldu" diye konuştu.
Mahalli ve merkezi idareler arasındaki koordinasyonunun bir şehre gelecek hizmete etkisine işaret eden Koçal, 1 1'in 2 değil 3 ettiğini hizmetlerle ispat edeceklerini söyledi. Koçal, "Belediyecilik merkezi hükümetle hem iç içe hem bağımsız bir yapıdır ama öyle konular var ki, bunlar merkezi iktidarın görev alanı içinde ama şehri etkileyen yatırım ve hizmetlerdir. Bunların önceliklerinin doğru tespit edilmesi ve merkezi iktidarla getirilmesini sağlamak tabii ki belediyeyi de rahatlatacaktır. Bu anlamda iyi bir koordinasyon olmasını tahmin ediyorum. Mesela Yalova'nın en önemli meselelerinden birisi trafik meselesidir. Trafik meselesi ile ilgili biz belediye olarak gerçekten çok radikal kararlar alıyoruz. Ama bunu rahatlatacak unsurlardan bir tanesi de Karayolları'nın şehirlerarası otobüs terminalinden öteye yapacağı 60 metrelik geniş bir çevre yoludur. Bu maddi bir mesele değildir. Yetkimizin olmadığı bir konu. Bunu merkezi hükümetin yapması lazım. Bunun öne çekilip hızlandırılması Yalova'yı da rahatlatacaktır. Bundan sonraki süreçte hem Milletvekilimiz Temel Coşkun'la hem de AK Parti İl Başkanı Mustafa Pehlivan'la iyi bir eş güdüm içerisinde bu işleri planlayacağız. İyi bir ekip oluşturacağımıza inanıyorum. Pazartesi gününden itibaren bu çalışmalara başlayacağız" dedi.

"BU BEKLENTİ VATANDAŞTA VARDI. ÇOK ANİ BİR KARAR OLMADI"
AK Parti'ye katılma sürecinde gerek kendisine oy verenler ve gerekse yakın dostlarıyla görüşmeler yaptığını dile getiren Koçal, her seferinde bunun ideolojik bir durum değil Yalova'ya hizmet önceliği olduğunu anlattığını dile getirdi. Seçmenlerin buna hazır olduğunu söyleyen Koçal, "Ben gerek seçmenlerimle ve gerekse arkadaşlarımla artık mutlaka bir parti ile yola devam etmek gerektiğini dile getirmiştim. Belediye meclisinde çoğunluğa sahip olmamanın ne gibi sıkıntılar getirdiğini de herkes görüyor. Bir siyasi partinin mecburiyetini de vatandaşımız görüyordu. Bu beklenti vatandaşta da vardı. Çok ani bir karar olmadı. Seçimden bu yana neredeyse 4 sene geçti. 19 binin üzerinde vatandaş bana oy verdi. Oy verenlerin farklı farklı siyasi tercihleri vardı. Tabii oy verenler arasında AK Parti'ye ideolojik olarak karşı duran insanlar vardır. Bunlardan bazıları da bana memnun olmadıklarını elbette ki iletiyorlar ama çoğu kesim bunu saygıyla karşıladı. AK Parti'ye geçişim bir ideolojik tercih değil, Yalova'ya hizmet önceliği ile hareket ettiğimi de kendileri ile paylaşıyorum. İnsanlar bizi, kişilik ve karakterimizi biliyor. Beklediğimden çok daha az tepki ile karşılaştım" şeklinde konuştu.
AK Parti'den belediye başkan adayı gösterilip gösterilmeyeceğinin sorulması üzerine Koçal şunları söyledi:
"Başkan adaylığının garantisi yok. Böyle bir garanti de olamaz zaten çünkü seçimlere daha 13 ay var. Ancak partide gördüğüm kadarıyla bir teamül var. Başbakanın 11 yıl içerisinde rozet takıp da aday yapmadığı kimse olmamış. Böyle bir örnek yok. Bu garanti anlamına da gelmez. 13 aya kadar benim adaylık kararımı bile değiştirip değiştirmeyeceğim garanti değil. Her şey değişebilir. Ben yeter diyebilirim. Ama şu anki niyetimiz elbette ki aday olmak ve sonraki süreçte de yeniden belediye başkanı seçilmektir. Aday olduğumuz andan itibaren bir sıkıntı ile karşılaşacağımızı da düşünmüyorum. Zira bizim hizmetlerimiz ve gücümüz herkes tarafından biliniyor. AK Parti'nin gerekli organları da bu süreçte gerekli araştırmaları yaptılar. Eğer bir belediye başkanı seçime 1 yıl kala bir iktidar partisine davet ediliyor ve alınıyorsa bu durup dururken olmaz" diye konuştu.

KOÇAL'DAN CHP'Lİ İNCE'YE "HODRİ MEYDAN"
Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yalova Milletvekili ve Grup Başkan Vekili Muharrem İnce'nin, "Başbakan AKP'nin Yalova'daki önde gelen siyasetçilerini telefonla arayarak, 'Güçlerinizi birleştirin, Muharrem İnce'yi seçtirmeyin' talimatı vermişti. Bugün de aynı derin amaçlar için bir araya gelenler bilsinler ki, onların Ankara'da yazdıkları senaryoları Yalova halkı geçmişte bozmuştur, yine bozacaktır" sözlerine de cevap verdi. Koçal, "Ben belediye başkanlığına aday olacağım. İnce beni neden rakip görüyor anlayamadım ama eğer belediye başkanlığına aday olmak gibi bir niyeti varsa iyi olur. Seçimler renkli ve çekişmeli geçer. Gelsin belediye başkanlığı için aday olsun, güzel bir seçim geçirelim" dedi.
(SÇ-MŞ-GS-Y)

21.02.2013 11:20:38 TSI

Editör: Wan Haber