AK Parti yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi teşkilatlar nezdinde kapsamlı bir revizyon için düğmeye bastı. AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı'nın, revizyon kapsamında 300'e yakın il ve ilçe teşkilatlarında değişiklik yapma kararı aldığı öğrenildi. AK Parti kulislerini yakından takip eden Başkentçi twitter hesabından yapılan duyuruya göre Tekirdağ İl teşkilatında koltuğa kimin oturacağı da belli oldu. AK Parti'de görevden alınması için istifası istenmesi beklenen Tekirdağ il Başkanı Ahmet Kambur’un yerine HAS Parti Il Başkanı Ahmet Akçay'in ataması yapılacağı konuşuluyor. Tekirdağ'da Tekirdağ il başkanlığı dışında,Çerkezköy,Çorlu, Ergene, Hayrabolu, Kapaklı, Malkara,Marmara Ereglisi, Muratlı, Saray, Şarköy ve Süleymanpasa teşkilatlarında da değişim bekleniyor.

VAN TEŞKİLATINDAN İSTİFA BEKLENİYOR

Aralarında Ak Parti Van teşkilatınında revizyona uğrayacağı konuşuluyor.Bahçesaray, Başkale, Çaldıran, Çatak, Edremit, Erçiş, Gürpınar, İpekyolu, Muradiye, Özalp, Saray Teşkilatı'nın istifalarının alınması bekleniyor.


SIRADA SİVAS VE IĞDIR VAR
Değişim rüzgarından Anadolu’da da birçok il nasibini alacak. Sivas' ta Merkez ilçe, Gemerek, Yıldızeli, Hafik, Divriği, Gürün, Imranli, Koyulhisar, Ulaş’ın, Iğdır'da ise Iğdır il başkanının yanı sıra, Aralık, Karakoyunlu ve Tuzluca ilçeleri’nin de değişeceği konuşuluyor. Ayrıca Ankara'da Yenimahalle, Polatlı, Haymana, Etimesgut ve Çankaya. Zonguldak'ta ise Zonguldak il başkanı, Alaplı, Çaycuma ve Kilimli Şırnak'ta Şırnak il başkanı, Beytüşşebap, Cizre,Idil, Silopi, Uludere. Adıyaman'da Besni, Gerger, Sincik, Tut, Şanlıurfa’da Bozova, Halfeti, Suruç ve Viranşehir, Yozgat'da Sarıkaya, Uşak'ta Sivaslı ve Ulubey, Elazığ'da Ağın, Alacakaya, Arıcak, Karakoçan, Maden  de değişmesi beklenen yerler arasında gösteriliyor.Teşkilatlardaki revizyon hazırlığının etap etap il, ilce, belde, kadın ve gençlik kollarına doğru genişlemesi bekleniyor. Geniş kapsamlı değişim hareketini yöneten isim ise beklendiği gibi Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu. Revizyondaki asıl amacın dinamik kadrolarla Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimlere girmek olduğu ifade ediliyor.

AK Parti’ye yakın kaynaklar istifalari alınan teşkilatlarla ilgili olarak tek alınma gerekçelerinin ‘30 Mart seçimlerindeki başarısızlık’ olmadığına dikkat çekiyor. Adana'da Yüreğir ve Sivas'ta Hafik ilçelerini AK Parti’nin kazanmasına rağmen değişmesi için harekete geçilen ilçeler arasında olduğunu hatırlatan yetkililer bu ilçelerle ilgili değişime gerekçe olarak haklarında hazırlanan raporların olumsuz olmasına işaret ediyor.

Kaynak:Ege Meclisi

Editör: Wan Haber