Başbakan Erdoğan, “Türkiye’de basın özgürlüğü yok” diyenleri, ulusal gazeteleri önlerine alıp manşetlerine bakmaya çağırdı.Başbakan Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada,  “Türkiye’de basın özgürlüğü yok” diyenleri, ulusal gazeteleri önlerine alıp manşetlerine bakmaya çağırdı.

Başbakan Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, “Türkiye’de basın özgürlüğü yok” diyenlere çağrıda bulundu.. Bu kişilere ulusal gazeteleri önlerine alıp manşetlerine bakmayı tavsiye eden Erdoğan, “Mesela Pazar günü çıkan gazetelerin manşetlerine bir baksınlar. Danıştay törenindeki nezaketsizliğe bizim tepkimizin oralarda nasıl yer aldığına bir baksınlar" dedi.

"HİÇBİR ÜLKEDE MANŞETLER ÜZERİNDEN HÜKÜMETLER EDEP DIŞI TAHKİR EDİLMEMİŞTİR"

Hiçbir ülkede manşetler üzerinden hükümetlerin bu kadar "edep dışı tahkir edildiğine" şahit olunmadığını ifade eden Başbakan, "Bir örgüt basın özgürlüğü raporu hazırlamış. Bu örgütün raporlarında İsrail basın özgürlüğünde dünyanın en özgür ülkelerinden biri olarak kabul ediliyor. Sevsinler sizi. Türkiye basın özgürlüğünde bu örgütün raporlarına göre 1980’lerde, bugüne nazaran daha özgür bir ülkeymiş. İsim vermiyorum; Türkiye öyle ülkelerin altında gösteriliyor ki listeyi gösterseniz kahkahadan kırılırsınız" diye konuştu.

"40 gazetenin önemli bir bölümü devlete ve hükümete sistematik olarak hakaret edecek sonra da siz Türkiye’yi özgür olmayan ülke sayacaksınız" diye devam eden Erdoğan, "Buradaki manşetlerden tek bir tanesi bizden daha özgür kabul edilen ülkelerde atılsın bakalım; o gazete ve gazetecilerin başına ne geliyor. ABD’de Helen Thomas’ın işinden çıkarılmasını Beyaz Saray’a girişinin yasaklanmasını kimse konuşmuyor”ifadelerini kullandı.

EY KILÇDAROĞLU, MUSTAFA KEMAL'İ HİÇ OKUMADIN MI?

Siyasi parti liderlerinin cumhurbaşkanı adayı olmasını istemiyormuş. Sen nasıl siyasetçisin ya. Önce sen kimsin ya. Önce haddini bil. Siyaseti inkar eden siyasetçi olabilir mi? Biliyorsunuz CHP'nin bu genel müdürü o koltuğa oturduğu andan beri hala genel başkan olamadı. Siyasi lider zaten hiç olamaz. Siyasetin dışından aday özlemini dile getiriyor. Ona şimdi kendi partisinin geçmişinden bahsedeceğim. Öğrenmesi lazım. Bürokrat olabilir hukukçu olabilir asker olabilir ama siyasetçi olmaz. Kafa yapısı bu. Birebir 27 Mayıs zihniyeti. 27 Mayıs'ta da bunu söylediler. Herkes olur ama siyasetçi olamaz dediler. Ey Kılıçdaroğlu Gazi Mustafa Kemal'i hiç okumadın mı araştırmadın mı? Hem CHP'nin genel başkanı hem de cumhurbaşkanıydı. İşine geldiği zaman CHP'nin genel başkanı Atatürk diyorsun. Ama işine gelmediği zaman yok diyorsun. Milli şefleri İnönü hem genel başkandı hem Cumhurbaşkanıydı. 

Editör: Wan Haber