AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, Başbakan Erdoğan’ın cumhurbaşkanı adaylığından sonra istifa edip etmeyeceğine ilişkin bir soruya, “Her genel seçim, bir başbakanlık seçimidir? Başbakan, Başbakanlık seçimine, genel seçime gittiği zaman istifa ediyor mu? Hayır. Dünyada bir örneği var mı? Hayır. Ben seçime gidiyorum İsmet paşayım. 1946’da Celal Bayar ile aynı şartlarda yarışayım diye ben başbakanlıktan istifa ediyorum diye bir şey var mı Türkiye’de, 50’de var mı hayır. Sayın Başbakan da istifa etmeyecek. Boşuna kendinizi yormayın” diye yanıt verdi.

AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Toplantısı’ndan sonra AKP Sözcüsü Hüseyin Çelik, basın açıklaması yaparak gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu ’nun cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin yaptığı açıklamaları eleştiren Çelik, “Ben hayretler içerisindeyim. Sayın Kılıçdaroğlu’nun yaptığı açıklamaları, bütün Cumhuriyet Halk Partililere bir haksızlık ve hakaret olarak değerlendiriyorum. “Yalancıdan, şaibeliden cumhurbaşkanı adayı olmaz” açıklamalar şeklinde devam ediyor. Demek ki siz yalancı, hırsız, şaibesiz olmayan birisini bulamadınız partiniz içinden. Yadırgıyorum. CHP ’lilerin buna tepki göstermesi gerekiyor” dedi.

‘DEMEK Kİ SİZ YALANCI HIRSIZ OLMAYAN BİRİSİNİ BULAMADINIZ’ 

AKP’nin cumhurbaşkanı adayının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu yenileyen Çelik, “Cumhurbaşkanı adayımızı, halkımızın takdirine bırakıyor. Halkımıza emanet ediyoruz” dedi. Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin yaptığı açıklamaları eleştiren Çelik, “Ben hayretler içerisindeyim. Sayın Kılıçdaroğlu’nun yaptığı açıklamaları, bütün Cumhuriyet Halk Partililere bir haksızlık ve hakaret olarak değerlendiriyorum. “Yalancıdan, şaibeliden cumhurbaşkanı adayı olmaz” açıklamalar şeklinde devam ediyor. Demek ki siz yalancı olmayan birisini bulamadınız partiniz içinden. “Hırsızdan olmaz” siz partiniz içinden bulamadınız mı böyle birisini. “Şaibesiz” birisini bulamadınız mı? Siyasetçileri ve siyaset kurumunu tezyif ettiğinizi bilmeniz gerekiyor. Yadırgıyorum. CHP’lilerin buna tepki göstermesi gerekiyor” diye konuştu.

Başbakan Erdoğan’ın cumhurbaşkanı adaylığından sonra istifa edip etmeyeceğine ilişkin bir soruya Çelik, “Her genel seçim, bir başbakanlık seçimidir? Başbakan, Başbakanlık seçimine, genel seçime gittiği zaman istifa ediyor mu? Hayır. Dünyada bir örneği var mı? Hayır. Ben seçime gidiyorum İsmet paşayım. 1946’da Celal Bayar ile aynı şartlarda yarışayım diye ben başbakanlıktan istifa ediyorum” diye bir şey var mı Türkiye’de 50’de var mı hayır. Sayın Başbakan da istifa etmeyecek. Boşuna kendinizi yormayın” diye yanıt verdi.DHA- Politika - 

AKP’NİN NE OLACAĞINI ALLAH BİLİR

AKP’nin geleceğine dair bir soru üzerine Çelik, “AK Parti’nin ne olacağını, olamayacağını Allah bilir. Halk karar verir. Ama biz bir, iki, üç günlük stratejiler hazırlamayız. AK Parti’nin içinde acaba bir çatlama, restleşme, küsüşme, ayrışma olur mu? Beklentisi içerisinde olanlar boşuna burada kendileri için gelecek aramasınlar. Onlara buradan gelecek çıkmaz” dedi.

MAKAM ARACINI KULLANMAYACAK

Seçim yasakları başladığı zaman Başbakan Erdoğan’ın başbakanlık uçağını ve makam aracını kullanmayacağını söyleyen Çelik, “Bırakalım bunları. Kendi kendimizi de kandırmayalım. Türkiye’de, dünyada bunun örneği yok. Sayın Başbakan’ın istifa etmesine dair ne bir Anayasa, yasa hükmü var. Ne de bir Yüksek Seçim Kurulu (YSK) var. YSK aldığı kararda hangi meslek gruplarının aday olmaları halinde istifa etmeleri gerektiğine dair bir liste yayınladı. Orada milletvekilleri, başbakan var mı? Yok. Peki derdiniz ne o zaman sizin? Seçim yasakları başladığında, Başbakan ne Başbakanlık uçağını kullanabilir ne de makam aracını kullanabilir. Sayın başbakan buna şimdiye kadar uydu ve uyacaktır. Sayın başbakan da istifa etmeyecek boşuna kendinizi yormayın” açıklamasında bulundu.

AKP’DE ÇATLAMA, RESTLEŞME, KÜSÜŞME OLMAYACAK

AK Parti’nin geleceğine dair bir soru üzerine Çelik, “AK Parti’nin ne olacağını, olamayacağını Allah bilir. Halk karar verir. Ama biz bir, iki, üç günlük stratejiler hazırlamayız. Bizim gündemimizde böyle bir problemimiz yok. Allah lütfeder de Başbakanımız 10’unda Cumhurbaşkanı olursa ayın 11’inden itibaren bunları konuşabiliriz. Biz ayın 10’nuna kadar cumhurbaşkanlığı seçimine kilitlenmiş durumdayız. Bizim halimiz hiç kötü olmadı. Memleketin hali de kötü olmadı. Her şey daha iyi oldu. AK Parti’nin içinde acaba bir çatlama, restleşme, küsüşme, ayrışma olur mu? Beklentisi içerisinde olanlar boşuna burada kendileri için gelecek aramasınlar. Onlara buradan gelecek çıkmaz” diye konuştu.

Editör: Wan Haber