Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Barış Atay'ın, evli manken Pınar Güsar ile birlikte Kadıköy’de bir mekan çıkışında 4 kişilik bir grubun saldırısına uğramasıyla ilgili 3 kişi tutuklandı. Savcılıkta ifade veren Ö.C., Ç.Ç. ve Ç.B., milletvekili olduğunu sonradan öğrendiklerini dile getirdikleri Atay'la yol verme nedeniyle tartıştıklarını öne sürdü.

Önceki gün yaşanan saldırıya ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında kimliği belirlenen saldırganlardan .C., Ç.Ç. ve Ç.B. gözaltına alındı. Üç saldırgan emniyetteki işlemlerinin ardandan Kartal'daki Anadolu Adliyesi'ne sevk edilirken diğer şüpheli K.T.’nin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

Tutuklanarak cezaevine gönderildiler

Savcılıkta ifade veren Ö.C., Ç.Ç. ve Ç.B. “kasten yaralama” suçundan tutuklanmaları talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Hakim karşına çıkan üç şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

'Yol verme yüzünden tartıştık' 

Şüphelilerin savcılıktaki ifadelerinde yürürken yol verme nedeniyle tartıştıklarını, daha sonra Atay'ın milletvekili olduğunu öğrendiklerini söyledikleri öğrenildi.

Editör: Wan Haber