HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken , Başbakan Ahmet Davutoğlu 'nun 506 dokunulmazlık dosyasının ele alınması ile ilgili önerisinin kendi önerilerine uyduğunu, bu nedenle olumlu karşıladıklarını bildirdi. Davutoğlu bugün yaptığı açıklamada partilere çağrıda bulunarak, "Gelin dokunulmazlıkları parti ayrımı gözetmeden kaldıralım, tüm dokunulmazlık dosyalarını işleme koyalım. 506 dosya çerçevesinde dokunulmazlıkların hepsini bir hamlede kaldıralım" demişti. 

‘BİZİM İLK ÖNERİMİZE UYUYOR'
Baluken Reuters'a yaptığı değerlendirmede, HDP olarak bu konuyla ilgili iki önerileri bulunduğunu, birincisinin Meclis'te bulunan tüm dosyaların komisyona indirilerek değerlendirilmesi olduğunu belirterek, şöyle konuştu: "Davutoğlu'nun önerisi bizim bu ilk önerimize uyuyor. Bu açıdan olumlu karşılıyoruz, tabii ki objektif kriterler, ulusal ve evrensel hukuki normlar çerçevesinde bir değerlendirme yapılması durumunda. Böylece toplumun da rahatlayacağını düşünüyoruz." 

Baluken, ikinci önerilerinin de TBMM'deki bütün milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılması olduğunu söyleyerek, bu konuda da gerekli yasal düzenlemelere destek olmaya hazır olduklarını ifade etti. 

 

Editör: Wan Haber