Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ankara'daki saldırıyı kınayarak terörün Türkiye'nin kaderi olmaması gerektiğini söyledi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya'nın ortak olduğu Çetinkaya Mağazalarının Denizli'deki açılışına, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da katıldı. Boynundaki ağrılar nedeniyle şifalı suların bulunduğu Karahayıt bölgesine gelen Yıldırım, öğle saatlerinde de Sümer Park Alışveriş Merkezi'nde açılan Çetinkaya Mağazası'nın açılışına katıldı. Mağaza önündeki açılış törenine Bakan Binalı Yıldırım'ın yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli Milletvekilleri Bilal Uçar, Mehmet Yüksel, Nurcan Dalbudak, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ve çok sayıda davetli katıldı.
Denizli'nin şifa dağıtan bir kent olduğunu belirten Yıldırım, Denizli'nin altının da şifa dağıttığını söyledi. Kendisinin de bu şifayı bulmak için Denizli'ye geldiğini kaydeden Yıldırım, "Sadece mağaza açmaya gelmedik. Denizli'nin her tarafında şifa var. Altında şifa üstünde bereket, bolluk, üretim var. Denizli aydınlık geleceğine yelkenlerini açmış bir gemi misali emin adımlarla ilerliyor" dedi.

"TERÖR TÜRKİYE'NİN KADERİ DEĞİLDİR"
Mağaza önündeki konuşmasından sonra Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Bakan Yıldırım'a bir ayetin yazılı olduğu bir tablo hediye etti. Denizli Müftüsü Alaaddin Gürpınar'ın okuduğu duanın ardından Bakan Binali Yıldırım kurdeleyi keserek mağazanın açılışını yaptı.
Açılışın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, olayı gerçekleştiren teröristle ilgili tüm detayların açıklandığını söyledi. Terörün Türkiye'nin kaderi olmaması gerektiğini ifade eden Yıldırım, "Terörün bu ülkenin gündeminden çıkması gerekir. Bunun için ne lazımsa hükümetimiz yapıyor. Geçen yıl çok başarılı bir terörle mücadele dönemi geçirdik. Şimdi yeni bir dönem var. Silahlı mücadeleden taviz vermeden, çözüm bulunması için de her türlü girişime de açığız. Destekliyoruz. Yeter ki ülkemizde barış olsun. Sükunet olsun. Enerjimizi, gücümüzü ülkemizin kalkınmasına daha fazla harcayalım. Bunun için tüm gayretimiz" dedi.
Bu terör saldırısını lanetlediğini kaydeden Yıldırım, "Masum insanları acımasızca öldürmeyi hedefleyen, hiçbir ilkesi, doğrusu olmayan bu menfur olayları lanetliyoruz. Bunun üstesinden Türkiye gelecektir. Türk halkı buna muktedirdir" diye konuştu.
Bakan Yıldırım daha sonra mağazayı gezerek vatandaşlarla sohbet etti.
(EV-GS-Y)

02.02.2013 15:57:12 TSI

Editör: Wan Haber