Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Gümüşhane temasları kapsamında özel sektör tarafından yaptırılan 360 kişilik yüksek öğrenim öğrenci yurdu açılışına katıldı.
Merkeze bağlı Akçakele köyü sınırları içerisinde yer alan 'Gümüşyurt' adlı işletmenin açılışında konuşan Bakan Suat Kılıç, üniversiteli gençlerin sorunlarına çözüm olabilmek adına hükümetin tüm organlarıyla empati yaptığını söyledi. Türkiye'de illerdeki üniversite öğrenci sayısı ile yurtlardaki yatak sayısının birbirine oranının yüzde 12 olduğunu fakat Gümüşhane'de bu oranın yüzde 30'lar dolayında olduğunu ifade eden Kılıç, "Bu oranlarla üniversitesi 2008 yılında hükümetimiz tarafından bizzat Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın inisiyatifiyle kurulan Gümüşhane'ye pozitif bir ayrımcılık yapıldığı çok rahat anlaşılacaktır. Üniversitesi yeni kurulan illerimiz genelde barınma konusunda kısıtlı imkanları olduğundan bir miktar devlet ya da teşvik nedeniyle bu illerdeki barınma sıkıntılarına çözüm getiriyoruz. Şu an Gümüşhane'de devam etmekte olan projeler var. TEDAŞ binalarının dönüşümüyle kazanılan binalar var" dedi.
Türkiye'nin çok sıra dışı işler yapan bir hükümet tarafından yönetildiğini vurgulayan Kılıç, üniversitelerde harçların kaldırıldığını, bunun da yıllık 1,2 milyar TL'lik bir fedakarlık anlamına geldiğini dile getirdi.
Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda ise eğitim alanında güzel bir yatırımın hayata geçirilmesinin sevindirici olduğunu belirterek, "Gümüşhane'de eğitimle şöhret bulmak istiyoruz. Gümüşhane'nin eğitimle özdeşleşmesini istiyoruz. Üniversiteye girişte belli bir başarı derecesine ulaştık. Ülke düzeyinde 5.sıradayız. İnşallah üniversite mezunlarının kariyer yapmalarında da derece yapmak istiyoruz. Devletimizin çok büyük yatırımları var burada. Üniversitemiz çok hızlı bir şekilde gelişiyor. Gümüşhane'yi üniversite ile kalkındırmak istiyoruz, Üniversiteyi Gümüşhane'nin desteği ile geliştirmek istiyoruz" diye konuştu.
Yurt sahibi işadamı Ali Öztürk ise "Biz burada insan hizmet ediyoruz. İnsana hizmet ettiğimizin bilincindeyiz. İlim ve irfan öğrenmek için gelen çocuklarımıza hizmet ettiğimizin bilincindeyiz" ifadelerini kullandı.
Yapılan konuşmaların ardından Gümüşhane'de Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen yatırımlardan oluşan sinevizyon gösterisi katılımcılara izlettirildi.
Tören, Bakan Kılıç ve protokol üyelerinin açılış kurdelasını kesmesi ile son buldu.
Açılış programına Gümüşhane protokolünün yanısıra Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal da katıldı.
(RE-ÖS-Y)

06.12.2012 15:34:15 TSI

Editör: Wan Haber