Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Konya'da eşinden şiddet gören C.K.'nın kimlik değiştirmek istemesine ilişkin olarak, "Kimlik değiştirmek için mahkeme kararı gerekiyor. Mahkeme kararına göre de bizim yönetmelikte nasıl kimlik değiştireceği netleşmiş durumda. Biz de uygulamada takipçisi olacağız" dedi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, "Annemin İşi Benim Geleceğim" kampanyası tanıtım toplantısına katıldı. Toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Şahin, kadın istihdam sayısının artması için yapılan çalışmaları anlattı.
Esnek ve yarı zamanlı çalışma modelini çok önemsediklerini belirten Şahin, "Yarı zamanlı çalışmanın sosyal güvenlik ayağını da çalışma bakanlığı ile çalışıyoruz. Onu da başardığımız zaman kadının hem kapasitesini kullanıp işinde verimli çalışacağı, hem de çocuğunu evinde bakacağı bir sistemi hayata geçireceğiz. Avrupa Birliği (AB) oranlarına baktığınız zaman yüzde 60 istihdamda kadın oranı diyorlar. Bunun yüzde 40'ı yarı zamanla çalışıyor yüzde 20 tam zamanlı. Şimdi biz yüzde 30'u tam zamanlı çalışma oranlarında yakaladık. Yarı zamanlının alt yapısını hukuki alt yapısın çalışma bakanlığımızla düzenlediğimiz zaman hızlı şeklide AB standartları rakamlarına ulaşacak durumdayız" dedi.
Konya'da eşinden şiddet gören C.K.'nın kimlik değiştirme talebi konusundaki soruları yanıtlayan Bakan Şahin, "Bu konudaki yönetmeliğimizi geçen hafta yayınladık. Kimlik kimler değiştirebilir, yaşam hakkı ile bir sorun varmı. Orada tanık koruma ile ilgili İçişleri Bakanlığı ile birlikte yönetmeliği hazırladık. Uygulamada iki bakanlık birden takibi yapacağız. Önce kimlik değiştirme kimlik değiştirme şartlarının oluşmuş olması gerekiyor. Bir mahkeme kararı gerekiyor. Mahkeme kararına göre de bizim yönetmelikte nasıl kimlik değiştireceği netleşmiş durumda. Biz de uygulamada takipçisi olacağız. Mahkeme kararına göre 'bunun hayati tehlikesi vardır kimlik değiştirmesi gerekiyor' kararı gerekiyor. Biz bunun altyapınsın oluşturduk gereğini yapacak durumdayız" diye konuştu.
(ÖFA-ÖK-Y)

21.01.2013 14:36:34 TSI

Editör: Wan Haber