Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye'nin İran'la ticaretini koordine eden Halk Bankası'na operasyon yapılmasının kimseyi sevindirmediğine ifade ederek, ‘hizmet’ dedikleri, ‘Allah rızası için çalışıyorlar’ dediğimiz hareketin içine sızmış, insanların samimiyetini küresel güç odaklarına ciro eden çetenin neden Halk Bankası'na operasyon yaptığını kimsenin anlayamadığını kaydetti. 


Sabah saatlerinde Van’a gelen Bakan Işık, beraberindekilerle birlikte geldiği Gürpınar ilçesinde esnafı ziyaret ettikten sonra partililerle Atatürk İlkokulu’nun konferans salonunda bir araya geldi. Burada konuşan Bakan Işık, ülkedeki herkesin sürecin başarılı olmasını istediğine söyledi. Bu toprakların hamurunun kardeşlik mayasıyla yoğrulduğunu ifade eden Işık, etnik siyaseti kabul etmediğini ve insanların kardeşlik siyasetinden yana tavır aldığını belirtti. Dünyanın hızla ilerlerken Türkiye'nin kendi içindeki sorunlarını çözmek için zaman kaybettiğini kaydeden Işık, bölgenin hak ettiği yatırımları alamadığını dile getirerek, “Bu noktada cumhuriyet tarihinde atılan en önemli adımlardan bir tanesi çözüm sürecidir. Artık bu sıkıntı bitsin istiyoruz. Türkiye başkalarının kaşıyacağı yaralarını kendisi tedavi etsin, başkasının kaşımasına fırsat vermesin istiyoruz. Başbakanımız büyük bir hamle ile çözüm sürecini başlattı. Bu topraklar ancak millet kavramını kabul eder. Millet dediğiniz zaman içinde Kürt'ü, Türk'ü, Çerkez'i hepsi olur. Başbakanımız kardeşliğin tesisi için çok büyük adım attı, ama bundan rahatsız olanlar var. Küresel güç odakları çözüm sürecinden rahatsız. Çünkü Türkiye kalkınacak ve baş etmek zor olacak. Bu nedenle süreci baltalamak istiyorlar. Her türlü provakasyona karşı durmak zorundayız. Ne kadar acı çektiğimizi en iyi sizler biliyorsunuz. Aynı şeylerin tekrarlanmaması için en güçlü duruşu sizler göstereceksiniz. Attığınız her oy ülkenin geleceğine, Başbakan Erdoğan'a verilmiş destek olacak" dedi.


Türkiye'nin güçlenmesi karşısında birilerinin taşeronlar kullanarak gücü kırmak istediğini söyleyen Işık, Türkiye güçlendikçe hızını kesmeye çalıştıklarını belirtti. Işık, "Son olarak paralel yapı marifetiyle hükümete operasyon yapmaya kalkıştılar ve bunun adına da 'yolsuzluk' dediler. Allah aşkına 11 yıldır yolsuzluk olmamış da son 3 ayda mı yolsuzluk çıkmış? Bir savcı 4 sene elinde beklettiği dosyayı seçime 3 ay kala işleme koyarsa, siz savcının yolsuzlukla mücadele ettiğini mi düşünürsünüz? Yoksa yolsuzluk bahanesiyle hükümeti düşürmeye çalıştığını mı düşünürsünüz? Tabii ki hükümeti düşürmeye çalıştığını. 5 yıllık belge ilk geldiğinde tahkikata geçseydi sadece ben değil herkes seni anlından öperdi. Ama şantaj için, kumpas için elinde dosya bekletip, yalan yanlış şeylerle operasyon yaparsan, kusura bakma senin kimin adına çalıştığını sorgulama hakkımız var" diye konuştu.


Van'ın gelişmesine en büyük katkıyı sağlayacak gelişmelerden biri olan Türkiye'nin İran'la ticaretini koordine eden Halk Bankası'na operasyon yapılmasının kimseyi sevindirmediğine ifade eden Işık, ‘hizmet’ dedikleri, ‘Allah rızası için çalışıyorlar’ dediğimiz hareketin içine sızmış, insanların samimiyetini küresel güç odaklarına ciro eden çetenin neden Halk Bankası'na operasyon yaptığını kimsenin anlayamadığını kaydetti. Türkiye'nin Kuzey Irak'la petrol anlaşması yaptığını, hiçbir vatandaşın bu anlaşmaya karşı çıkamadığını belirten Işık, "Onlar bizim kardeşimiz. Musul meselesi tarihimizdeki en önemli meselelerdendi. Kardeş kardeşle ticaret yapmaz mı? Petrollerin parasını Halk Bankası'nda tutmak kimi rahatsız eder? Küresel güç odaklarını rahatsız eder. Küresel güç odakları rahatsız olduğu zaman Türkiye'de operasyon yapanlara biz milletin adamı diyebilir miyiz? Oynanan oyunları görelim ve 'dur' diyelim. Bu ülkede yolsuzluk yapan bir Başbakan, çözüm sürecini başlatamaz, her türlü vesayeti siyasetin üstünden kaldıramaz. Memlekette yolsuzluk varmış. Yolsuzluk yapan Başbakan 19 bin kilometre duble yol yapabilir mi? Yolunu bulamayanlar yolsuzluk yapar" şeklinde konuştu.

bakan-isik-gurpinarda.jpg

bakan-isik-gurpinarda-001.jpg

bakan-isik-gurpinarda-002.jpg

Editör: Wan Haber