Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “Bugünlerde paralel yapı dediğimiz bir yapı var. Onların tabanında samimiyetle çalışanlar kardeşimizdir. Dünyanın bir ucuna giden öğretmenlere sözümüz yok ama bir takım küresel güç odaklarını ciro eden yapıya paralel yapı diyoruz ve sonuna kadar mücadele edeceğiz” dedi.


Sabah saatlerinde çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Van’a gelen Bakan Işık, Van Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ettikten sonra Edremit ilçesinde partisi tarafından düzenlenen mitinge katıldı. Burada konuşan Bakan Işık, bu ülkede çok acılar yaşandığını belirterek, “Bu ülkede çok acı çektik. Çok canı toprağa verdik. Teröre çok kurban verdik. İnsanlarımız perişan oldu. Ama bir yiğit adam çıktı, ‘ben çözüm sürecini başlatıyorum, inşallah ülkenin her karış toprağına huzur ve refahı getireceğim’ dedi. Kim bu yiğit, Recep Tayyip Erdoğan. Bakın bir yıla aşkın zamandır bazı provokatif eylemlere rağmen kan akmıyor. Ülkede barış var, kardeşlik var, analar ağlamıyor. Bundan bütün Van memnun mu? İnanın bütün Türkiye memnun ama memnun olmayanlar var. Ama çözsüm sürecinin rahatsız ettiği bazı dış mihraklar var. Onlar zaman zaman farklı taşeronlar kullansa da ülkenin huzurunu bozmak için gayret gösteriyorlar. Bu yaşananlar karşısında Recep Tayyip Erdoğan’a sahip çıkacak mısınız? Bu seçimde vereceğiniz oy sadece İbrahim Koç’u, Osman Nuri Gülaçar’ı başkan yapmayacak, aynı zamanda Türkiye’nin başına çorap örmek isteyenleri, çözüm sürecini sabote etmek isteyen herkese en güzel cevap olacaktır” dedi.


Konuşmasında ‘paralel yapıya’ da değinen Bakan Işık, “Bugünlerde paralel yapı dediğimiz bir yapı var. Onların tabanında samimiyetle çalışanlar kardeşimizdir. Dünyanın bir ucuna giden öğretmenlere sözümüz yok, ama bir takım küresel güç odaklarını ciro eden yapıya paralel yapı diyoruz ve sonuna kadar mücadele edeceğiz. Şimdi bunlar bazı saf temiz kardeşlerimizi evlere gönderiyorlar, ‘gidin söyleyin sakın AK Parti’ye oy vermeyin’ diye. Size gelirlerse ‘aman AK Parti’ye oy vermeyin’ dediklerinde, onlara bu soruyu sorun. Deprem olduğunda yanımızda olduğu için mi oy vermeyeceğiz. Kömür yardımı yaptığı için mi, erzak yardımı yaptığı için mi, kitap desteği verdiği için mi, hastanede rehin kalmaktan kurtulduğumuz için mi, çocuklarımıza tablet verdiği için mi Erdoğan’a oy vermeyeceğiz deyin” diye konuştu.


Bakan Işık, konuşmasının ardından TOKİ tarafından deprem döneminde yapılan konutlarda kalan aileleri de ziyaret ederek bir süre sohbet ettikten sonra Gürpınar ilçesine geçti.

edremit-toki-miting.jpg

edremit-toki-miting-001.jpg

edremit-toki-miting-002.jpg

edremit-toki-miting-003.jpg

 

Editör: Wan Haber