Kentsel Dönüşüm Projesi'ni anlatmak için Sarıyer sakinlerini ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, bu kentsel dönüşümün zor olduğunu fakat kendilerinin bu işe talip olduğunu söyleyerek, "Bizler sizin rızanız olmadan, sizin gönüllülüğünüz olmadan, sizin birlikteliğiniz olmadan bir adım atmak niyetinde değiliz" dedi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Sarıyer, Armutlu, Balta Limanı, Derbent, Fatih Sultan Mehmet (Armutlu) mahallelerinin 6306 sayılı kanun kapsamında bakanlar kurulunca riskli alan ilan edilmesinin üzerine dün bazı medya kuruluşlarında yer alan "Armutlu Halkından Kentsel Dönüşüm Tepkisi" haberleri üzerine Armutlu mahallesindeki vatandaşları ziyaret etti. Bakan Bayraktar, kentsel dönüşümün rant amaçlı değil, afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi amacıyla yapıldığını söyledi.
Bakan Bayraktar mahalle sakinlerine, "Bizler sizin rızanız olmadan, sizin gönüllülüğünüz olmadan sizin birlikteliğiniz olmadan bir adım atmak niyetinde değiliz" derken, "40-50 yıldır burada bir problem var. Bugüne kadar çözülemedi. Eğer siz istemezseniz siz katkı sağlamazsanız. Bu problemi yine çözemeyiz. Beraber çözeceğiz. Riskli alan ilan edilmesinin bir zararı yok. İlla burada bir işlem yapılacak diye bir problem yok. Riskli bina ile riskli alanı birbirine karıştırmayın. Riskli bina demek maili inhidam durumundaki binayı gösteren bina demektir" diye konuştu.
Buradaki problemi çözmek istediklerini belirten Bakan Bayraktar, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Sizinle beraber çözmek istiyoruz. Siz isterseniz kahir ekseriyette buradaki yüzde doksan dokuz halk gerçekten burada oturan, insanlarımız kardeşlerimiz isterse bu problemi çözebiliriz. Açıkgözlüleri biz muhatap kabul etmeyiz. Fırsatçıları biz muhatap kabul etmeyiz. Provokatörleri kabul etmeyiz. Siz de kabul etmezsiniz. Onlar gelip belki sizin kafanızı karıştırmak isterler.
Ama biz aynı siz burada nasıl çocuklarınızı düşünüyorsunuz. Bizim evlatlarımız burada Armutlu'da oturan evlatlarımız parkı olan, bahçesi olan, modern okulu olan yerleşimi mütekâmil olan. Modern hayatın gerektirdiği donatılarla bezenmiş yerleşim birimleri olan mekânlarda otursun istiyorsanız bizde bunu istiyoruz burada şuanda ikamet eden bir Allah'ın kulunu burada göndermek gibi bir niyetimiz yok. Böyle bir düşüncemiz yok böyle bir düşüncemiz olamaz sizin kim kafanızı karıştırıyorsa ona 'hadi oradan' önce siz diyeceksiniz. Burada biz bir yol başlattık. Bize dua edersiniz. Biz de size dua ederiz. Ve bizim esas derdimiz sizin memnuiyetinizi yakalamaktır. Sizin duanızı alabilmektir. Sizin mutlu olabilmenizi yakalamaktır. Burada yarın öbür gün satabileceğiniz bir daireniz olsun çocuğunuza bırakabileceğiniz bir eviniz olsun burası mutlu olsun huzurlu olsun bunu yapmaya çalışıyoruz bugüne kadarda yapılan bazı istisnalar var istisnalar kaideyi bozmaz istisnaların dışında hep garip fukaranın evini yapmaya çalıştık ama şimdi yeni bir adım atıyoruz."

" 'ALLAH RAZI OLSUN' DEMENİZE İHTİYACIMIZ VAR"
Bakan Erdoğan Bayraktar, kentsel dönüşüm işlerinin zor olduğunu söyleyerek, "Kolay olsaydı 50 seneden beri dönüştürürlerdi. Zor iş ama biz buna talibiz" dedi.
"Sizin Allah razı olsun demenize biz muhtacız, başka bir şey istemiyoruz" diyen Bayraktar, "Biz sizinle beraberiz, sizin yanınızdayız konuşalım doğrusu neyse onu yapalım. Birbirimizi düşünelim, vatanımızı düşünelim, milletimizi düşünelim, tarihimizi düşünelim coğrafyamızı düşünelim çoluğumuzu çocuğumuzu düşünelim. Bu projeyi beraberce yapalım. Biz sizinle beraberiz bu bakımdan. Ben onun için hepinize buraya geldiğiniz için toplandığınız için teşekkür ediyorum. Anlayışınıza teşekkür ediyorum. Bu projeyi de inşallah el birliği ile belediyemizle birlikte, belediye başkanımızla birlikte muhtarlarımızla birlikte sizinle beraber bu projeyi başaracağız bu bakımdan Allah hepimize yardımcı olsun. Allah hepinizin yardımcısı olsun Allah hepinizin çoluğunu çocuğunu mesut etsin" şeklinde konuştu.
(AT-ÖZ-Y)

01.02.2013 20:21:28 TSI

Editör: Wan Haber