Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'a, Fatih Sultan Mehmet Vakfı Üniversitesi tarafından gecekondulaşmanın önemi, yenileşme ve dönüşüm alanında fahri doktora unvanı verdi. Bakan Bayraktar, "Fatih Sultan Mehmet Vakfı Üniversitesi tarihi dokumuzu, edebiyatımızı ve Türkiye'mizin medeniyet yapısını yansıtıyor" dedi.
Fatih Sultan Mehmet Vakfı Üniversitesi (FSMVÜ) tarafından düzenlenen törenle Bakan Bayraktar'a "fahri doktora unvanı" verildi. Törene, Vakıflar Genel Müdürü Dr. Adnan Ertem, FSMVÜ Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Hikmet Özdemir, Rektör Prof. Dr. Musa Duman, Rektör Yardımcısı Prof. Ümit D. Arınç, fakülte dekanları, enstitü müdürleri, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Programda Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın özgeçmiş ve icraatlarının yer aldığı sinevizyon gösterimi de izlendi.
Bakan Bayraktar yaptığı konuşmada, "Bizim yüce kitabımız 'oku' emriyle başlamakta. Yine yüce dinimizin bize verdiği emir ilim, ilim Müslüman'ın dini şeklinde devam etmektedir. Fatih Sultan Mehmet Han Hazretleri'nin bu güzide isimle kurulan üniversitemizin verdiği fotoğraf itibariyle hem de kurgu itibariyle inşallah önümüzdeki kısa sürede daha da gelişecek ve dünya çapında bir isme kavuşacaktır" dedi.
Üniversitenin tarihi dokuyu, edebiyatı ve Türkiye'nin medeniyet yapısını yansıttığını ifade eden Bayraktar, şunları söyledi:
"Karahanlılar'dan, Gazneliler'den, Büyük Selçuklular'dan, Anadolu Selçukluları'ndan, Osmanlılar'dan, Cumhuriyetimizin Türk kuruluşundan günümüze kadar gelen tarihi dokuyu, yapıyı ihya etmede üniversitemiz yeni bir görev üstlenecek, yeni bir görev kazanacaktır. Ben buna inanıyorum."
Kendisine fahri doktora unvanı verilmesinden dolayı mutlu olduğunu belirten Bakan Bayraktar, "Burada bana doktora fahrisinin verilmesi benim için çok büyük bir onur. Çok sevdiğim ve saygı duyduğum bir ismin üniversitesi. Bu son derece onurlu bir gaye, herkese çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Rektör Duman, Bakan Bayraktar'a gecekondulaşmanın önemi, yenileşme ve dönüşüm alanında yaptığı üstün çalışmalarından dolayı fahri doktora unvanını takdim ederek, cübbe giydirdi.
(AR-ET-CC-Y)

01.02.2013 16:17:42 TSI

Editör: Wan Haber