Makamında İHA muhabirine açıklama yapan Barış ve Demokrasi Partili (BDP) başkan Aykut, şuanda bir enkaz devraldıkların, bu enkazı devraldık diye hizmetlerde her hangi bir aksaklık yaşanmayacağını söyledi. Hizmetlerin daha fazlası yapılacağını ifade eden Aykut, “Bütün konularla halkla beraber olacağız ve her konuda şeffaf olacağız. Özellikle biz buraya halka hizmetkarlık yapmaya geldik. Belediyenin birkaç hizmetinden bahsedersek bunların içinden hizmetkarlık öne çıkan bir tarafı var. Halka hizmet için buradayız. İnşallah 3 ay sonra buraya geldiğiniz zaman Bahçesaray'ın çehresinin değiştiğini göreceksiniz” dedi.


“BAHÇESARAY'A YENİ ÇARŞI KAZANDIRIYORUZ”
Şuan özellikle belediyenin alınmayan eylül ve ekim ayı çöplerini temizlediklerini ifade eden Aykut, “Şu an alınmayan çöpleri alıyoruz. Çarşı yıkanıyor, kanalizasyon inşaatına başlanıldı. Kadın sığınma evi yapıyoruz. Park ve bahçe çalışmalarına başladık. Bunun yanı sıra belediyeye yeni bir çarşı kazandırıyoruz. Çarşı yapma çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Bunların yanı sıra ağaçlandırma proje çalışmalarımız var. Park bahçe peyzaj çalışması anlamında bir çalışmamız var. Kendi bünyemizde okullara yer tahsisi yapıyoruz” dedi.


“BAŞKAN OLDUĞUM SÜRE İÇERİSİNDE MAAŞ ALMAYACAĞIM”
Belediye başkanı bulunduğu süre içerisinde maaş almayacağını ifade eden Aykut, “Ben bu sözü daha önce halka verdim, şimdi de veriyorum. Sadece evime bir ekmek alamayacak kadar bir durum olursa belki o zaman alırım. Onun dışında belediyenin kanun müsaade etmese dahi o parayı aldığım gibi fakirlere dağıtacağım ve bunu bir dosya haline getireceğim. Bunu da her vatandaşa soracağım. Bu para size ulaştı mı ulaşmadı mı. Eğer ulaşmadıysa demek ki bizim bir yanlışımız vardır. Yoksa birebir kesinlikle almayacağım” dedi.


Bahçesaray halkından kendilerine biraz zaman tanımalarını isteyen Aykut, “Halkımızdan tek istediğim 85 yıldır sabretmişler, bize 85 yıl değil, bir 18 ay sabretsinler. Acemilik dönemimiz bitsin, kimin eli kimin cebinde olduğunu görelim ondan sonra hizmete devam eldim. Ayrıyetten Bahçesaray halkına çok çok teşekkür ediyorum. Hemen hemen herkes bize oy verdi. Hizmetlerimizi ayrım yapmadan yapacağız” şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber