MHP lideri Devlet Bahçeli, Bursa’nın Orhangazi ilçesinde partisinin ilçe teşkilatı tarafından Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen aday tanıtım toplantısına katıldı. İş adamı Mehmet Topçu’yu, partisinin Orhangazi Belediye Başkan Adayı olarak açıklayan Bahçeli, “MHP hiçbir siyasi parti ile iş birliği yapmayacaktır. Bunu da mümkün görmemekteyiz. Ancak hangi siyasi partiden olursa olsun, bu seçimde değerlendirmeleri ile MHP ile kucaklaşmak isteyen her vatan evladını da buradan kucaklıyoruz. Onun için kapımız herkese açıktır. MHP’nin büyük Türk konağında herkese yer vardır. O sebepten Bursa’da büyükşehir ve ilçelerinde kendi adaylarımızla katılıyoruz ve Mehmet Topçu Bey Orhangazi'de bizim zafer işaretimiz olacaktır" diye konuştu.

17 ARALIK YORUMU
Türkiye'yi 11 yılı aşkın süredir AK Parti’nin yönettiğini ifade eden Bahçeli, "Hep yüzde 51’in ardına saklanmıştır. Yüzde 51 milli iradeyi kandırmıştır. Göstermelik nohut, fasulye ile fukaranın gözünü boyamış ama kendisi yakınlarını, hanedanını beslemiştir. 30 Mart, 11 yıllık bu siyasi iktidarın bütün çıplaklığı ile milletin önüne çıkmasını sağlayacak olan tarihi bir seçim günüdür. Bu seçimde açılım zırvasıyla milletin nasıl bölündüğünü, bu seçimde aldatmaca ve kandırmacalarla, 'Milli ve manevi değerlere sahip çıkıyoruz' derken, bu milletin her türlü değerini tahrip eden, andını ortadan kaldıran, 'Ne mutlu Türk'üm diyene' sözünü ortadan kaldırmaya çalışan iktidarın hesap günü olacaktır" dedi.

BAHÇELİ'DEN İLGİNÇ SEÇİM YORUMU
30 Mart seçimlerinin önemine işaret eden Bahçeli, iktidar partisi milletvekillerine farklı bir yakıştırmada bulundu. Bahçeli, "Aklanma paklanma olmalıdır. Bugünkü iktidar, bakanı ile milletvekilleri ve AKP yöneticileriyle beraber, Türkiye’de üretilmiş ne kadar temizleyici madde varsa onların hepsini bir havuza koymalı, Alo’su, Omo’su, Tursil'i ne varsa girip girip yıkanıp öbür taraftan çıkmalıdır. Bu temizlikten kirlenmiş varsa Türk siyasi hayatından silinip gitmelidirler" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Bahçeli'ye, Orhangazispor'un forması ile atkısı verildi.

Editör: Wan Haber