İpekyolu Belediye Eş Başkanı Aygül Bidav, Anayasanın 127. maddesinin 4. fıkrası ve 5393 sayılı belediye Konunun 47. maddesi gerekçesiyle İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırıldı. 
İpekyolu Belediye Meclis toplantısında karar tepki gösterildi. Meclis Başkanı Cevdet Altundağ, "Aygül Başkanın demokrat tavrını hepimiz biliyoruz. Halkın iradesiyle seçilmiş bir belediye başkanın bu şekilde görevden uzaklaştırılması hukuki değildir" derken, İpekyolu Belediye Eşbaşkanı Veysel Keser ise yaptığı açıklamada, “Bu hukuka uygun bir yöntem değil. Yargılama süreci başlamadan ve savcılık üzerinde bize intikal eden bir durum yokken İçişleri Bakanlığının Sayın Aygül Bidav'ın bir açıklamaya katılmasından dolayı görevden alması hukuki değildir” diye konuştu. 

İpekyolu Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanı Şefket Zorkul da, "Eşbaşkan Aygül Bidav şahsında belediye eş başkanlarının görevden uzaklaştırması bizi de üzmüştür. Kendisiyle çalıştığımız süre zarfından demokrat, eşitlikçi bir kişilikle herkesin beğenisini kazanmıştır" diye konuştu.

Editör: Wan Haber