720 milyon liralık 21 tesisin toplu açılışı Başbakan Davutoğlu tarafından yapıldı. Merinos Parkı’nda miting havasında yapılan toplu açılış törenine bakanların yanı sıra binlerce Bursalı katıldı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, törende yaptığı konuşmada, “Bugün 750 trilyonluk açılışları yapıyoruz. Hepsi birbirinden kıymetli.

Belediyelerimizin ve kamu yatırımları var. Büyük yatırımları süratle bitirdik. 2-3 yılda bitenler var. Bir tanesi 98'de başlamış. Onu da bitirdik. 2011 seçimlerinden önce Bursalıların önüne çıkmıştım. Milletvekili adaylarımızla 100 projemizi açıklamıştık. Bizim projelerimiz çılgın değildi, ayağı yere basıyordu. Yapacaklarımızı anlatmıştık. Dün akşam baktım, 100 projeden ne kadarını başarmışız diye. Hamdolsun, en az yüzde 70'i bitmiş veya bitmek üzere. İnşallah 2015 seçimlerine giderken, çok büyük yatırım hariç, yüzde yüzünü gerçekleştirmiş olacağız. Bursa'mıza verdiğimiz sözü tutmuş olacağız. Alnımız ak, başımız dik, Bursa'nın önüne çıkacağız.

Bir ay sonra sayın başbakanımız gelse, bu kadar listemiz olacak. Bir ay sonra daha gelse bu kadar listemiz olacak. Bursa kazanıyor. Bursa çalışıyor. Sözümüzde duruyoruz. Size hizmet etmek ibadet etmek gibidir. Allah bu yolda yardımcımız olsun. Bursa olarak Ak Parti hükümetlerinde her zaman en iyi sonuçları aldık. Sadece 2011'den bu yana, yüzde 54 oy aldık. Türkiye ortalamasının üzerinde. Sizler başardınız. En son 30 Mart seçimlerine geldik. 18 belediyenin 16'sını kazandık. Bursa tarihinde büyükşehiri yüzde 52 ile bir daha kazandık. 87'den bu yana büyükşehir tek dönemle yönetiliyordu, kazandık. Allah üçüncüsünü nasip edecek.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde Bursa yüzde 55 ile Recep Tayyip Erdoğan'a destek verdi. Biz başarıdan başarıya koşuyoruz. Kitabımızda bu var. İnanıyoruz, çalışıyoruz, başarıyor, hesabımızı veriyoruz. Çok şükür attığımız her adımın, her işin hesabını şerefimizle verdik. Huzurunuza çıktık. Özellikle hanım ve gençlerin bütün bu başarılarda büyük payı var. Sevgili kardeşlerim, önümüz seçimdir. 8 ay sonra 2015 seçimleri olacak. Başaracağız. Başımızda Başbakınımız Ahmet Davutoğlu, inşallah 2023 hedeflerine giderken, dolu dizgin durmak yok, hizmete devam. Herkesin gözü yaşlı. Ulucamide, belediyeye giderken, sokaklarda binlerce insan büyük sevgi gösterdi. Bu, Bursalıların misafirperverliğidir. Bunu bir kenara koyalım. Doğaldır, tabiidir. Bunun karşılığını sandıkta görüyoruz.

Yüzde 55. Çıtamız yükseldi. Önümüzdeki seçim en az 13 milletvekili, yüzde 60 oy olmalı. Bunun için gayret etmeliyiz. Hiç kimse bizi eteğimizden tutup geriye çekemez” dedi.

HEM AĞLADI HEM AĞLATTI

Halkın gösterdiği bu sevginin sebebini açıklarken duygulanan Arınç, “Bu sevginin bir karşılığı, sebe var. Bir olay beni ve başbakanımızı çok duygulandırdı. Yabancıydı. Suriyeli, Iraklı, Mısırlı olabilirdi. Veya Ürdünlü idi. Arapça konuştu. Sarıldı. Başbakanımıza bırakmak istemedi. ‘Siz müslümanların izzetisiniz. Müslümanlar sizinle izzet buluyor’ dedi. Bundan daha güzel bir şey olabilir mi? Kudüs’ün halini görüyorsunuz. Mescid-i Aksa Camii’ni kirletenleri görüyorsunuz. Bütün dünyada sizin gibi kardeşlerimizin ne kadar büyük tepki gösterdiğini biliyoruz. Dünyada pek çok İslam ülkesinde suskunluk, bir vurdumduymazlık var. Bu insanın söylediği çok güzel. Hastaneler köprüler yaptık. Bütün bunlarla biz Türkiye’de maddi kalkınmayı gerçekleştirdik. herkes daha kolay işine gidiyor, hastaneye, eğitime gidiyor. Belediye hizmetlerimiz fevkalade. bunlar maddi kalkınmadır. Elimize su dökecek başka iktidar yok. Bize olan duada başka bir şey var. Eğer İslam ümmeti, eğer onurlarını kaybettiklerini görüyorsa, mescitlerinin ayak pisliği ile pislendiğini görüyorsa, bir Müslüman Türkiye başbakanınına ‘İslam ümmetinin izzetidir’ diyorsa ne mutlu bize. Biz dünyadaki sadece 1,5 milyar Müslümanın değil, mazlum ve mağdur bütün insanların hamisiyiz. Haksızlığa uğrayan, dünyanın neresinde bir kitle varsa, hayırsever bir milletiz. Binlerce Ulucami cemaati, ‘Bizim izzetimiz oldunuz’ diyorsa, 12 yıllık iktidarımız helal hoş olsun” derken göz yaşlarına hakim olamadı. Arınç’ı dinlerken Başbakan Davutoğlu’nun da gözlerinin dolduğu dikkatlerden kaçmadı.

"BURSA'YA 43 KİLOMETRE RAYLI SİSTEM YATIRIMI YAPTIK"

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise, “Halkımıza hizmet etmek bizler için büyük bir onur. Halkımızın beklentisini yerine getirmek için ve eskiden bulunan bütün engeller kaldırıldı. Her yere hizmet ediyoruz. Okullara, dini tesislere hizmet edemiyorduk. Şimdi edebiliyoruz. Güçlü Türkiye için güçlü şehirlerin kurulması gerekiyor. Her alanda, her yerde, her konuda çalışma var. Karada, denizde, havada, sahilde, şehir merkezinde, dağda, kırsalda, her alanda belediyelerimiz çalışıyor. Özellikle Bursa'mızı rahatlatmak için Bursa'nın dört yanına metro hatlarını çektik. Şimdi tramvay hatlarını çekiyoruz. Bursa'yı raylı sistemlerle birlikte çağdaş ulaşıma kavuşturduk. Kişi başı en büyük yatırımı Bursa yaptı. 49 kilometre yatırımımız var. Bursa ilk defa yerli araçları, yerli tramvayları, yerli metrolarıyla Türkiye ve dünyanın gündeminde. Bizim başkanlığımızda bugüne kadar 3 bin 500'ü aşan bina yıktık. Yol, spor sahaları yapmak, yeşil alanlar yapmak için. Bursa'nın ulaşımını sağlamak, İstanbul'la Bursa arasındaki gemileri, deniz uçaklarını, helitaksileri çalıştırmak bizim sayemizde oluyor. 210 spor tesisi gerçekleşti. Şehrin markası olan stadyumu en kısa zamanda bitiriyoruz. Desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz. Altyapı, çevre yatırımları meydanlar, sosyal tesisler, okulların yapılması, eğitim kurumlarına destek vermesi belediyelerle birlikte gerçekleşiyor. Sosyal kültürel faaliyetlerin genişletilmesi ve kent kültürüne yönelik çalışmalarda Bursa dünyada öncü oluyor. Tarih başkenti Bursa’da artık harabe tarihi eser kalmadı. Başta İznik olmak üzere ilçelerde de tarihi ayağa kaldırıyoruz. Aldığımız misyon ve görevleri en güzel şekilde gerçekleştiriyoruz. Tarım AŞ'yi kurduk. Yatırımlarımızı hızla sürdürüyoruz. Bursa hızla kalkınıyor. 720 milyon liralık 8 tanesi büyükşehire ait 21 tesisin açılışını gerçekleştireceğiz” dedi.

“OSMAN GAZİ’NİN BELDESİNDE 21 ESER KAZANDIRIYORUZ”

Vali Münir Karaloğlu da yaptığı konuşmada, “21 yeni eseri şehrimize kazandırmaktan gurur duyuyoruz. Osman Gazi'nin beldesine, bu beldede yaşayanlara hizmet büyük bir nasip. Bu nasibe vesile olan herkese binlerce teşekkür ediyorum. Bursa dün ilmin, irfanın merkezi idi. Yeni okullar, eğitim kurumları, kültür merkezlerimizle bu unvanı sonsuza kadar yaşatacağız. Bursa dün önemli yolların kesiştiği merkezdi. Biten ve yeni yollarla, yeni ulaşım imkanlarıyla, insanı insana kavuşturan, arz ve talebi kavuşturan merkez olmaya devam edecek. Bursa şifa merkezi idi, açacağımız modern hastanelerle şifa dağıtmaya devam edecek. 720 milyon lira yatırımla hayata geçen eserler Bursa'nın vizyonunun en somut göstergesidir. Bursa'da sayın Başbakan Yardımcımız Arınç liderliğinde belediyeler, büyükşehir, valilik, merkezi hükümet birimleri, sanayici ve işadamları, sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla her konuda şehrimizi geleceğe taşıyacak, insanların refahını yükseltecek onlarca proje için el birliği ile çalışıyoruz. Sanayi, otomotiv, tarım, tekstil, turizm başlıklarında hedeflere ulaşacağız. İnsan için çalıştığının karşılığı vardır. Bursa UNESCO dünya miras listesine çok yakıştı. Bursa marka şehirler liginin zirvesi de çok yakışacak. Ülkemizin zirve yolculuğunda olduğu gibi elbette bizim de engellerimiz olacak. Elbette zirveye çıkmak zahmet gerektirecek. Osmangazi, Orhangazi, Emir Sultan, Üftade hazretleri sadece bizim değil, ülkemize yol gösterecek yıldızlarımızdır. Gök kubbe durdukça, yıldızlarımız parladıkça, önümüze ne çıkarsa çıksın, hepsini aşacağımıza kalbimle inanıyorum” diye konuştu.

Editör: Wan Haber