Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen toplantıya AK Parti Van milletvekilleri, Mustafa Bilici, Burhan Kayatürk, Gülşen Orhan, Fatih Çiftçi AK Parti İl Başkanı Abdullah Aras, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, 22. ve 23. dönem milletvekilleri, AK Parti il ve ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri, kadın ve gençlik kolları başkan ve üyeleri ile partililer katıldı. Toplantıda açılış konuşmasını yapan AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras, 31 Mart seçimlerinin il ve ilçelerde kaybedilme nedenlerine değindi. Bu seçimi kaybetmenin birçok sebeplerinin olduğunu vurgulayan Aras, “Bütün seçimi kaybetmenin tek bir sebep ve etkene indirgemek hakikaten çokta iyi bir siyasi tahlil olmayacaktır. Seçimi kaybetmenin birçok nedeni vardır” dedi.

Van yerel basınında kendisi başta olmak üzere AK Parti teşkilatının hak etmemiş bir haksızlığa maruz kaldığını belirten Aras, “Bizler bu koltuklara çokta bağlı kalan insanlar değiliz. Hedefimiz buralarda insanlarımıza, halkımıza hizmet etmektir. Buraların geçici olduğun çok iyi biliyoruz. Bu teşkilatlar güçlü teşkilatlardır. Yerel basındaki bazı gazetecilerin beyanıyla gelmediği gibi beyanlarıyla da gitmeyecektir. Bizim de burada en önemli şeyi, ihlas ve iyi niyeti sergilememiz gerekir. Yapmış olduğumuz çalışmanın bu kadar sıkıntılı olmasına rağmen Allah’tan diliyorsa bilelim ki Allah bakidir ve bunun karşılığını mutlaka Allah verecektir, boşuna çıkarmayacaktır” ifadelerini kullandı.

Van’da 185 bin oy almanın küçümsenmemesi gerektiğini de sözlerine ekleyen Başkan Aras, “Tüm sıkıntılara ve hava muhalefetine rağmen bu can gönülleri sandık başına gittiler. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı desteklediler, AK Parti’yi desteklediler. Bu tablo bizim için yarınlarımızın müjdecisi, habercisi olan bir tablodur” şeklinde konuştu.

Çözüm sürecinin de baltalanmak istendiğine değinen Aras, çözüm sürecinin bu bölge için olmazsa olmazlarından olduğunu belirterek, AK Parti olarak kesinlikle çözüm sürecinden ödün vermeyeceklerini sözlerine ekledi.

Daha sonra kürsüye çıkan Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe de, Ak Parti olarak hem Türkiye’de hem de Van’da üzerlerine düşen görevi en güzel şekilde yerine getirmeye çalıştıklarını belirterek, “Seçimde hedeflediğimiz oyu alamadık ama burada suçu kimsede aramıyoruz. Her şeye rağmen hamdolsun kazandık. Bizler Türkiye’de hedeflemiş olduğumuzu başarıyı yakaladık. Buradaki sıkıntı, buradaki problem bir seçim değildi. Burada çok ciddi baskılar ve tehditler vardı. Normal bir seçim olsa, normal bir demokratik seçim olsa mevcut bütün belediyeleri almış olurduk” dedi.

Van’da aynı ruh ve aynı birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalara devam edilmesi gerektiğini ifade eden Özgökçe, “Van çevre illerine göre üzerine düşün faaliyeti yapmak zorundadır. Bu teşkilatta hiç kimse şahsi çıkarlar peşinde değil, hiç kimse siyaseti kendi emelleri için kullanmıyor. İnsanlar bizlerden çok şey bekliyor. Tuşba Belediyesi olarak her daim insanlarımızın içerisindeyiz. Hem Tuşba’da hem de Gevaş’ta örnek bir belediyecilik sergileyeceğiz. Burada birlik beraberliğimiz çok önemlidir. Geçmişten herkes derslerini alacak. Herkes yapması gerekeni yapacak” diye konuştu.

Toplantıda milletvekilleri adına bir konuşma yapan AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk ise Başbakan Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olacak mı? Söylemlerine değinerek, “Türkiye’yi sevenler, Türkiye’nin gerçekten hak ettiği vizyon ve misyon sahibi bir atmosfere girmesini isteyenler, Başbakanımızın daha etkili olmasını istiyorlar. Fakat Türkiye’nin büyümesinde rahatsızlık hissedenler, Türkiye’nin büyümesini, Türkiye’nin tek başına karar vermesini, kararlarını başkalarına danışmadan vermesini isteyenlerde Başbakanımızın ne kadar pasif olursa kendi hanesinde, o kadar büyük iyiliklerin yazılmış olacağına inanıyorlar. Ama halkımız bunun farkında ve Allah’ın izniyle bu önümüzdeki seçimlerde sayın Başbakanımızı halk nerede görmek istiyorsa orada olacak ve Cumhurbaşkanı da halkın ilk defa seçeceği bir Cumhurbaşkanı olması hasebiyle misyonu yerine getirecek bundan kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.

Türkiye’nin yürüyüşünü durdurmak isteyenlerin gezi hareketi ve yanına aldıkları paralel yapıyla bir çaba içerisinde olduğunu vurgulayan Kayatürk, “Türkiye’nin büyümesinin karşısındaki insanlar bir çabayla devam ederken, maalesef bölgemizde yine karışıklıklar çıkarılmak isteniyor. Siz bir tarafta barış diyeceksiniz, bir taraftan bölgenin savaşa bulanması için elinizden geleni yapacaksınız. Kim size inanır. Bir tarafta silahların bırakılması gerektiğini söyleyeceksiniz, öbür tarafta 10, 13, 15, 18 yaşında çocukları dağa götüreceksiniz, zorla, hileyle, kandırarak. Peki ne olacak şimdi? Hani siz samimiydiniz?, Hani demokrasi ve barış vardı sizin partinizin isminde, hani siz Türk-Kürt kardeşliğini istiyordunuz? O zaman peki size kim inanacak. Siz bu çözümü bütün ağırlığıyla Recep Tayyip Erdoğan’ın ve AK Parti’nin omzuna bırakıyorsunuz. Buna bir katkınız olmadığı gibi bir de ekstra bir ağırlık koyuyorsunuz. Yolları işgal ediyorsunuz. Karakollar yapılmasın diyorsunuz. Karakollar bu memleket için yapılıyor. Herkesin güvenliği için yapılıyor. Tamam karakolları kendi emellerinizle anlatıyorsunuz, peki yolların yapılmasına niçin karşı çıkıyorsunuz? Barajların yapılmasına niçin karşı çıkıyorsunuz? Bu Kürt halkı ille de fakir mi kalacak? İlle de yoksul mu kalacak? Bu topraklar ille de kuraklık mı kalacak ki emellerinizi çok daha kolay gerçekleştirebilesiniz. O zaman burada çok ciddi bir samimiyet meselesi ortaya çıkıyor” şeklinde konuştu.

Van’ı tekrar hak ettiği hizmete kavuşturacaklarının altını çizen Kayatürk, şöyle konuştu:
“Ne yazık ki Van’ı 5 yıl daha istediğimiz kadar büyütemeyeceğiz. Ne yazık ki sadece 2 kardeşimiz Tuşba’da ve Gevaş’ta canla başla çalışacaklar. İki belediye başkanımızın tek amacı olacak. Van’ı büyütmek, Gevaş’ı büyütmek, Tuşba’yı büyütmek ve Allah’ın izniyle göreceksiniz ki, hizmet nedir, ne anlama gelir. Bu iki kardeşimizin ortaya koyduğu çalışmayla bütün Van, AK Parti belediyeciliğinin ne olduğunu açık ve net olarak görecek. Bunu da biz milletvekilleri olarak bu kardeşlerimizin Gevaş halkına, Tuşba halkına, Van halkına en iyi hizmeti sunması için elimizden gelen bütün katkıları Allah’ın izniyle sunacağız. Tabi bir seçim atlattık. Biz bir seçim yürüttük ve bu seçimde gerçekten çok çalıştık. Çok iyi çalıştık demiyorum, çok çalıştık. Elimizden geleni yaptık, milletvekillerimiz ellerinden geleni yaptı. Çok açık yüreklilikle söylüyorum, bazı arkadaşlar fitne ve fesatların oyunlarına gelmesin. Bizim teşkilatımız sağlam bir teşkilat olmalıdır. Van’da bizi birbirimize düşürmek isteyenler var. sakın ha buna izin vermeyelim. Biz bu yanlışlara izin vermeyeceğiz.”

Toplantının ikinci bölümü ise basına kapalı olarak devam etti.

1-063.jpg

3-067.jpg

Editör: Wan Haber