TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Turgut Özal'ın da, Adnan Kahveci'nin de öldürüldüğünü düşündüğünü söyledi.
Meclis'te gazetecilerin sorularını cevaplandıran Kuzu, Adnan Kahveci ve Turgut Özal'ın ölümüne ilişkin kuşkularını dile getirdi. Türk siyasi tarihinin en karanlık yılın 1993 yılı olduğunu, bu yılda birçok cinayetler işlendiğini belirten Kuzu, ikinci karanlık yılın ise 2007 yılı olduğunu söyledi. 2007'de Danıştay, Cumhuriyet Gazetesi saldırıları ve Malatya olaylarının yaşandığın belirten Kuzu, aynı yıl AK Parti'nin kapatma davasında bu olaylarla ilgili günah keçisi olduğunu söyledi.
Özal'ın öldüğü gece 2 kişinin 03.00'de kola verdiğini ve bu kişinin daha sonra Kanada ve Honduras'a kaçtığını anlatan Kuzu, Adnan Kahveci'nin öldüğü kazaya karışan kişinin de Honduras'a yerleştiğinin söylendiğini aktardı.

"KUŞKULARIM DEVAM EDİYOR"
Özal'ın ölümünden hemen önce gerçekleştirdiği Balkan ve Kafkaslar ziyaretinden önce kedisiyle görüştüğünü ve seyahatten döndükten sonra yeni bir parti kuracağını söylediğini anlatan Kuzu, seyahatten döner dönmek de Özal'ın hayatını kaybettiğini söyledi. Özal'ın bir döneme damgasını vuran bir insan olduğunu ve ölümünün nasıl gerçekleştiği konusunun ortaya çıkartılması gerektiğini belirten Kuzu, "Ben o zaman da şüpheyle baktım, hala da bu kanaatimi değiştirmedim" dedi.

"ÖZAL DA KAHVECİ DE ÖLDÜRÜLDÜ"
Kuzu, 1993 yılında olan tüm olayların birlikte değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, "Bunun arkasında belli ki bir takım güç odakları var. Benim görebildiğim bu" dedi.
Bir gazetecinin, "İki isim de öldürüldü mü sizce?' sorusu üzerine Kuzu, "Bendeki şey o" karşılığını verdi.
Özellikle de iki olaya karışanların Honduras'a kaçmasına dikkat çeken Kuzu, "Bu olayları tesadüf olarak bence algılamak doğru bulmam. Ecel eceldir de, aynı yılda bu kadar insanın eceliyle ölmesi de tesadüf olmaz gibi geliyor" dedi.
MGK'nın bazı üyelerini de işin içinde olduğuna ilişkin açıklamaların hatırlatılması üzerine Kuzu, "Uğur Mumcu konusunda Ecevit' de 'Önümüzde duvarlar var, arkasına geçemiyoruz' demişti. Mehmet Ağar'ın sözleri var. Bunlar birbiriyle bağlantılı konular gibi görünüyor. Yani demek ki güçlü bir çete ki bu işleri böyle becerebilmiş, Türkiye'yi bu noktaya getirebilmiş. Yeni bu yıl, önemli bir yıl" dedi.
(MÜG-ÖZ-Y)

18.12.2012 15:21:39 TSI

Editör: Wan Haber