Van’ın Edremit (Artemêt) ilçesinde BDP Edremit Belediye adayları Sevil Rojbin Çetin ve Abdulkerim Sayan’ın seçim çalışmaları aralıksız sürüyor. BDP ‘Öz yönetimle özgür kimliğe‘ şiarıyla startını vermiş olduğu 30 Mart yerel seçim çalışmaları kapsamında Edremit ilçesinde de başlatılan çalışmalar aralıksız sürüyor. Gündüz, kadın aday Çetin’in katıldığı özgün kadın toplantıları düzenlenerek kadınların yaşadıkları sorunlar ve yerel seçimlerde kadına dair yapılması gerekenler hakkında görüş alış verişi yapılıyor. Esnaf ziyaretleri, hasta ve ev ziyaretlerinin ardından akşamları mahalle ve köylerde halk toplantıları düzenlenerek yurttaşlarla bir araya geliniyor. Düzenlenen halk toplantılarına yurttaşlar yoğun ilgi gösterirken; yurttaşlar ile adaylar arasında sıcak diyaloglar gelişiyor. Soğuk kış günlerine rağmen yurttaşlar toplantılara yoğun ilgi gösterirken çoğu zaman toplantı alanlarına sığmıyor. 

galeri.PNG

 

Milletvekili Aktaş Van’da ilk toplantısında yurttaşlarla bir araya geldi

BDP Edremit Belediye eş başkanlarının Şabaniye Mahallesi’nde düzenlenen halk toplantısına Van Bağımsız Milletvekili Kemal Aktaş da katıldı. Uzun tutukluluk süresinin ardından tahliye olmasının ardından Aktaş ilk defa bir halk toplantısında yurttaşlarla bir araya geldi. Milletvekili Aktaş’a, BDP Van il başkanı Musa İtah, BDP Edremit Belediye adayları Sevil Rojbin Çetin ve Abdulkerim Sayan’ın  BDP Edremit ilçe başkanları ve yöneticileri de eşlik etti. Edremite yeni bağlanan Şabaniye Mahallesi’nde yapılan toplantıya yurttaşlar yoğun ilgi gösterdi. Belediye eş başkanların yaptıkları konuşmaların ardından; Milletvekili Aktaş konuştu. Uzun tutukluluk süresinin ardından ilk defa burada halk toplantısında yurttaşlarla bir araya geldiğini belirten Aktaş, bundan dolayı büyük bir onur ve mutluluk duyduğunu belirtti. Kürt halkının demokratik kurtuluş ruhuyla PKK Lideri Abdullah Öcalan’ı özgürlüğüne kavuşturmanın ve demokratik özerk bir Kürdistan’da özgürce yaşamanın zamanının geldiğinin altını çizen Aktaş, “Bu gün artık Kürdistan’da dikta rejimleri, sömürge hukuku iflas etmiştir. Kürt halk önderi sayın Öcalan cezaevinde ortaya koyduğu tarihi direnişle Ortadoğu’da ve uluslar arası arenada Kürtler üzerine kötü hesaplar yapan her kesin planlarını boşa çıkarmıştır.“ dedi.


Kürt halkının Rojava devrimine sahip çıkaraktan 15 Şubat uluslar arası komploya dönük tepkilerini ortaya koymalarını gerektiğini belirten Aktaş, “2014 yılı Kürt özgürlük hareketinin ve Önder Apo’nun özgürlük yılı olacaktır. 30 Mart yerel seçimleriyle beraber Kürt halkı artık özerk bir statüde özgür bir Kürdistan’da yaşamak istediğini belirtecektir“ diye belirtti. Bunun için Van’da 14 belediyenin tümünün kazanılması inancıyla gece gündüz seferberlik ruhuyla çalışılması gerektiğine dikkat çeken Aktaş, yerel seçim çalışmalarına kendisinin de dahil olarak halkla beraber mücadele edeceklerini aktardı. 
 

Milletvekili Aktaş’ın katıldığı toplandı sonrasında başka bir programı olduğu için ayrılmak zorunda kalırken, BDP Edremit belediye eş başkan adayları ve BDP Van il başkanı Musa İtah yine Şabaniye ve Süphan mahallelerinde düzenlenen halk toplantılarına katılarak yurttaşlarla görüş alış verişinde bulundu.

galeri.PNG

Editör: Wan Haber