Milletvekili seçimlerinin ardından AK Parti’den Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne giren Prof.Dr. Beşir Atalay ve Burhan Kayatürk, AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda, ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyeleriyle ile birlikte Van Adliyesine geldi. Milletvekilleri Atalay ve Kayatürk, Van Adliyesi’nde düzenlenen törende mazbatalarını İl Seçim Kurulu Başkanı Ali Öztürk’ten aldılar. Mazbatalarını aldıktan sonra bir açıklama yapan Kayatürk, seçimlerin kazasız belasız geçtiğine vurgu yaptı. 1 Kasım'da yapılan seçim sonuçlarının çokta bekledikleri bir sonuç olmasa da geçmiş dönemlerde yapılan baskı ve tehditlerin en azamiye indiğini de söyledi. Kayatürk, 1 Kasım seçimlerinin Van halkı üzerinde 7 Haziran baskıların gibi olmadığını söyleyerek, bundan sonraki tüm tehdit ve baskıları tamamen ortadan kaldırıp milli birlik ve kardeşlik süreci içerisinde olması gereken tüm adımların atılması yönünde halkımız ile beraber çaba gayret sarf edeceklerini belirtti. Tüm partilerden milletvekili seçilen isimlere hayırlı hizmetler ifa etmelerini temenni efade Kayatürk, “Bu ifa edecekleri görevden keyifle, zevkle Van'ımıza hizmet getirmelerini temenni ediyorum” dedi.

Daha sonra bir konuşma yapan Beşir Atalay, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı seçiminin de fazla zaman almayacağını ve önceki seçimlere göre daha net bir tablonun bulunduğunu söyledi. Meclis başkanının en azından üçüncü turda seçileceğinin ortada olduğunu ifade eden Atalay, “Biraz da geçiş dönemi yaşadık. Memleketin biriken konuları var. Bu hafta sonu G-20 ile meşgulüz. Bu Türkiye için çok önemli bir toplantı. Dünyanın gözü Türkiye'de olacak. Büyük ülkelerin liderleri burada olacak. Suriye konusu G-20'nin öncelikli konularından biri olacak. Ardından da güçlü bir hükümet kurulur. G-20 uluslararası bir tanıtım ve bunun yanında önemli bir çalışma" dedi.

ak-partili-vekiller-mazbatalarini-aldi.jpg

Seçim sonuçlarının ülkeyi rahatlattığını ve herkesin işine baktığı bir ortama kavuştuklarını ifade eden Atalay, "Geçen seçimler gibi fazla itirazlı bir seçim olmadı. Çok gündeme gelen bir sıkıntı olmadı. Bundan sonra artık kentimizin sıkıntılarıyla ilgileneceğiz. Uzun süren bakanlık görevleri döneminde Türkiye'nin sorunlarıyla ilgileniyorduk. Bundan sonra Van'la daha çok ilgileneceğiz" diye konuştu.

Mazbatalarını alan milletvekilleri ise kendilerine oy veren vatandaşlara teşekkür edip, Türkiye ve Van için hayırlı olmasını dilediler.

Editör: Wan Haber