AKP’de yaşanan yolsuzluklardan rahatsız olduğunu belirterek önceki gün istifa eden Saray Belediye Başkanı Ünal Özarslaner, onlarca kişi birlikte BDP seçim bürosuna geldi. Seçim bürosunda düzenlenen katılım törenine BDP Van Milletvekili Nazmi Gür, BDP Van İl Eş Başkanı Musa İtah, Saray Belediye Eş Başkanları Abdulkadir Çalışkan ve Zilan Aldatmaz, Özalp Belediye Eş Başkanı Şerafettin Özalp, BDP Saray İlçe yöneticileri ve ilçe sakinleri katıldı. 

Burada bir konuşma yapan BDP Van İl Eş Başkanı Musa İtah: ”Şimdiye kadar diğer partilerde yer alan ve siyaset yapan arkadaşlarında artık halkının yanında yer alarak kendi diline ve kültüre sahip çıkmasını umut ediyoruz. Bu dönemde gerçekten başka bir partide siyaset yapmak artık utanılacak bir durumdur.” dedi.


İtah’ın ardından konuşan Van BDP Van Milletvekili Nazmi Gür ise, BDP’ye katıldığı için Özarslaner’e teşekkür ederek:  “Partimiz katılımlardan dolayı giderek her gün güç kazanıyor bu parti rengi ile dili ile herkesin partisidir. Onun için partimize sahip çıkmamız gerekiyor.” Diye konuştu. 


Gür’ün ardından söz alan Saraya Belediye Başkanı Özarslaner ise, ”Kendi evimize dönmenin heyecanını yaşıyoruz. Bizleri evimize kabul eden büyüklerimize teşekkür ediyorum. Bugün artık birliktelik günüdür. Artık hiç kimse birlik ve beraberliğini sağlayan Kürt Halkını kandıramayacak. Bizler artık kendi kendimizi yöneterek başarıya ulaşacağız” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Özarsaner’e BDP rozeti takıldı. Daha sonra toplu halde belediye binasına geçen Gür ve beraberindekiler makam odasında kendileri ağırlayan Özarslaner ile bir süre sohbet ettikten ilçeden ayrıldı. 
 

foto-galeriye-gitmek-icin-tiklayin....jpg

Editör: Wan Haber