Yaklaşan yerel seçimler öncesi AK Parti’de seçim çalışmaları hız kazandı. Sivil toplum örgütleri, dernek ziyaretleri, ev ziyaretleri ve esnaf gezileri ile seçim çalışmalarına start veren il teşkilatı ve büyükşehir adayı Osman Nuri Gülaçar’a il milletvekilleri de katıldı. Cumhuriyet Caddesi, Belediye Pasajı, Yeraltı Çarşısı, Ezberciler Pasajı, Kültür Sarayı civarındaki esnafları ziyaret eden AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar’a destek istedi. Orhan, vatandaşlardan ne olursa olsun çözüm sürecini korumalarını rica etti. Orhan, hükümetin iktidar süresi boyunca defalarca darbe girişimleriyle karşılaştığını, bu girişimlerin ise değişik versiyonlarla geldiğini, esas hedefin ise Türkiye barışının olduğunu vatandaşlarla paylaştı.

Orhan, ayrıca belediye yönetimini eleştirerek, mevcut belediyenin 5 yıl evvel verdiği sözleri tutmadığını, 5 yıl bekledikten sonra bu sonbaharda altyapısını hazırlamadan apar topar belli sokaklara asfalt döktüğünü, Van’ın içme suyunu, imar planını, parkını, spor salonunu, yüzme havuzunu hükümetin yaptığını söyleyerek, "Millete hesap vermeyen bir zihniyetin demokrasiden söz etmesi, onları demokrat yapmıyor. Halka dedikleri şu; ‘biz başka illerden aday getiririz, sorgulamayın siz oy verin’ diyorlar. Biri kendilerine bir soru sorduğunda da cevaben; hakaret ediyorlar. Eski belediyenin 180 trilyon borcu olduğunu söyleyip, her defasında bu borcu kendilerine engelmiş gibi vatandaşa sundular. Yani mağdur edebiyatı yapan bu yönetim, bu şekilde dönemi geçirdiği için yapılması gereken yatırımlara, suya, rahat ulaşıma, kar temizliğine, park ve bahçeye, otoparka, sosyal projelere ve temiz sokaklara icraat sergilemedi. Şimdi ise bu belediyenin 780 trilyon borcu olduğundan bahsediliyor. Umarım sorduğumuz için yine hakaret etmezler" dedi.

Milletvekili Orhan’ın esnaf gezisine İl Başkan Vekili Abdulhekim Karabıyık, il yönetim kurulu üyeleri Cemal Hasar, Selahattin Biçek ve Bahçesaray İlçe Başkanı Cumali Sabırlı ve yönetimi eşlik etti.

Editör: Wan Haber