Gündüz mahallelerde ev ev gezen Koç ve ekibi, akşam saatlerinde ise düzenlenen ev toplantıları ile vatandaşlarla bir araya gerek projelerini anlatıyor. Gittiği her yerde anlattığı projeleri ile taktir toplayan Koç ve ekibi, dün akşam da Süphan Mahallesi Köyiçi bölgesinde düzenlenen ev toplantısına katıldı. Burada toplanan çok sayıda kanat önderi ve mahallenin ileri gelenlerine projelerini anlatan Koç, gittikleri her yerde birilerini karalamanın veya kötülemenin yerine seçilmeleri halinde hayat geçirecekleri projelerini vatandaşlara aktardıklarını söyledi.


Süphan mahallesinde hayat geçirecekleri projelerini tek tek anlatan Koç, mahallenin en büyük sorununun altyapı olduğunu dile getirdi. Koç, belediyelerin ana görevlerinden birisinin atık suların insan ve çevre sağlığını, yeraltı ve yerüstü su kaynaklarına, toprak kirliliğine sebebiyet vermeden gerekli arıtma işlemine tabi tutulduktan sonra alıcı ortama verilmesi olduğunu dile getirdi. Büyük bölümü göçle gelen insanların yerleştiği Süphan Mahallesi’nde yıllardır atık suların insan ve çevre sağlığı, doğanın tahribi hiçe sayılarak gelişi güzel doğal ortam verilerek bertaraf işlemini yapıldığını altını çizen Koç, bu durumda bulaşıcı ve salgın hastalıklara, sinek ve haşerelerin üremesine, toprak ve su kirliliğinin yanı sıra Van Gölü’nün kirlenmesine sebebiyet verildiğini anlattı.


Edremit’in en az 50 yıl sonrasına cevap verecek ve nüfus yoğunluğu hesaplanarak şebeke hattı projelerini hazırladıklarını kaydeden Koç, ‘’Süphan Mahallesi gibi altyapı sorunu bulunan mahallelerimizden başlamak üzere bir yanda kanalizasyon sistemleri döşenirken bir yanda da arıtma tesislerimizin inşasına başlayacağız. Projemiz tamamlandıktan sora arıtılan su, sulama amaçlı vatandaşlarımızın hizmetine sunacağımız gibi posasını da gübre olarak çok cüzi bir fiyata çiftçilerimize satarak belediye bütçesine gelir sağlamış olacağız’’ dedi.


Belediye meclis adayları, ilçe kadın ve gençlik kolları ile partililerin bir an bile yalnız bırakmadığı Edremit Belediye Başkan adayı İbrahim Koç, seçim gününe kadar gidilmedik yer, sıkılmadık el bırakmayacaklarını ve her eve giderek projelerini anlatmaya devam edeceklerini ifade etti.

Editör: Wan Haber