AK Parti Van İl koordinatörü ve Şanlıurfa Milletvekili Yahya Akman; Çatak, Gürpınar, Gevaş ve Edremit ilçe teşkilatları ile düzenlenen toplantılarda bir araya geldi. AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras ile birlikte ilk olarak Çatak ilçesine geçen Akman, burada Çatak ilçe teşkilatı ve köy muhtarları ile bir araya geldi. Burada konuşan AK Parti İl Başkanı Aras, dünyanın en büyük teşkilatının AK Parti teşkilatı olduğunu söyledi. Aras, ‘‘81 il ve 947 ilçenin tamamında, bütün beldelerde, bütün mahalle ve köylerde AK Partimiz temsil edilmektedir. Bu da partimizin ne derece büyük ve halkla yakın olduğunu göstermektedir. Şu an tek hedefimiz, önümüzdeki 2014 yerel seçimlerinde büyükşehir belediyesi ile birlikte bütün ilçe belediyelerimizi ak kadrolara emanet etmektir’’ dedi.


Yahya Akman ise, çok önemli bir süreçten geçildiğini hatırlatarak, yaşanan barış sürecinin AK Parti hükümetinin iktidara geldikten sonra başlattığını söyledi. Akman, ‘‘AK Parti iktidarından önce sürekli darbeler yaşandı, ekonomik krizler meydana geldi, 28 Şubat süreci patlak verdi ve artık halkın canına tak etti. Halk artık farklı bir yol tercih etmek istedi. O da Tayyip Erdoğan önderliğinde ki AK Parti harekâtı oldu. Biz değerlerine bağlı, inançlı ve eğitimli gençlikten yana olduk. Kendisini bilen ve büyüklerine saygı çerçevesinde ilerleyen gençlikten zarar gelmeyeceğine inanan kadroyuz. Bir taraftan gençlerimizin önlerini açmaya çalıştık, diğer taraftan da toplumumuzu ilgilendiren tarihi adımlar attık. Bugün deniliyor ki alkol yaşı ortaokula kadar düştü. Bu nedenle devlet olarak bazı tedbirler almamız gerekiyor’’ şeklinde konuştu.


Daha sonra Gürpınar’da da AK Partililerle bir araya gelen Milletvekili Yahya Akman, “AK Parti iktidarından önce silahlı mücadele benimsenmişti. Biz bu savaş politikasına her zaman karşı çıktık. Bizim partiyi kurduğumuz günden bu yana bu topraklarda yaşayan insanlarımız ile kardeş olduğumuzu ilan etmek için çabaladık. İktidar olduğumuz günden bu yana hedefimiz olan barış süreciyle birlikte son 4 aydır Allah'a hamdolsun ki kan akmıyor. 4 aydır annelerin gözlerinden yaş gelmiyor. Dağlarda artık silah sesi duyulmuyor. Türkiye barışı kucaklamış durumda. Gürpınar ilçe başkanımızda daha önce silah zoru ile kaçırıldı ve siyasete zorunlu bir ara verdi. Fakat şimdi görüyoruz ki Gürpınar da, Çatak’ta ve yurdun her bir yanında ki teşkilatımız siyasetini rahatlıkla yapıyor’’ dedi.


Gevaş ve Edremit ilçelerini de ziyaret eden Akman ve Aras, burada da partililerle bir araya geldi. Ziyaretlerin ardından Akman Van’dan ayrıldı.

Editör: Wan Haber