30 Mart’ta yapılacak olan Mahalli İdareler Genel seçimlerine sayılı günler kala belediye başkan adayları da çalışmalarına hız verdiler. AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Nuri Gülaçar ve Edremit Belediye Başkan adayı İbrahim Koç, Edremit ilçesinin Çiçekli bölgesindeki Mülk, Dilkaya ve Dönemeç köylerini ziyaret ettiler. Ak partili belediye başkan adaylarının sabahın erken saatlerinde başladığı ziyaretleri, akşam saatlerine kadar süren seçim çalışmalarına, belediye meclis üyeleri, ilçe teşkilatı ile kadın ve gençlik kolları da eşlik etti. Köylüler bağırlarına bastıkları AK Parti belediye başkan adayları da vatandaşlarla kucaklaşıp, sıkmadıkları tek bir el bırakmadılar.
Gördükleri ilgi ve alakadan dolayı duydukları memnuniyeti dile getiren Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Nuri Gülaçar, köylülere büyükşehir belediyesinin önemini anlattı. Köylülerin içme suyu, sulama kanalları, kanalizasyon, okul, spor alanları gibi taleplerini not eden Gülaçar, köylerin sorunu çözecekleri sözünü verdi.


‘KÖYLÜLERİN TÜM SORUN VE SIKINTILARINA SEÇİM BEYANNAMEMİZDE YER VERDİK’
Bütün köylerin sorun ve sıkıntılarının aynı olduğunu, tüm sorun ve sıkıntıları hazırladıkları seçim beyannamelerinde yer verdiklerini dile getiren Edremit Belediye Başkan adayı İbrahim Koç ise, "Biz sizlere hizmet etmek ve sizlere hizmetkar olmak için yola çıktık. İnşallah bu görevimizi en güzel şekilde yerine getireceğiz. Sizlere söz veriyorum Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Osman Nuri Gülaçar ile birlikte 5 yıl içerisinde öyle büyük hizmetler sunacağız ki, Edremit başta olmak üzere bütün ilçelerimiz görmediği hizmetleri görecektir” dedi.


“ŞEHİRDE NE VARSA, KÖYLERİMİZDE DE OLACAK”
Van’ın büyüykşehir statüsüne kavuşması ile 30 Mart tarihinden itibaren belde ve tüm köylerin mahalle statüsüne kavuşacağını ve hizmetlerin belediye aracılığı ile götürüleceğini ifade eden Koç, ‘’Bu güne kadar köylerimize il özel idaresi kanalı ile hizmet gidiyordu. Bu günden sonra ise biz size geleceğiz ve hizmet üreteceğiz. Yani Edremit merkezinde ver varsa aynısını köylerimize de olacak’’ ifade etti.


‘EDREMİT BÖLGENİN SEBZE VE MEYVE DEPOSU OLACAK’
Edremit’in ve özellikle de Yeni Mahalle, Eminpaşa ve Çiçekli bölgesinin bir sebze ve meyve üretim deposu olarak bilindiğinin altını çizen Koç, ancak yeteri kadar sulama suyu olmadığı gibi var olan mevcut sulama suyu tarihi Şamran kanalının ise gün geçtikçe bilinçsizce kirletildiğini anlattı. Koç, ‘’Toprağın yapısı ile ürünün yetiştirme tekniğine ve usulüne uygun olmayan alışa gelmiş yöntemlerle tarım yapıldığından yeteri kadar verim alınamamaktadır. Seçilmemiz durumunda bölgenin toprak analizini Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğü işbirliğinde yaparak çiftçilerimize verimi ve birim fiyatı yüksek olan ürünlerin yetiştirmesine öncülük edeceğiz’’ şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber