Sabah saatlerinde Ankara'dan tarifeli uçakla Van Ferit Melen Havalimanı’na gelen AK Parti heyeti; Van milletvekilleri Burhan Kayatürk, Fatih Çiftçi, Gülşen Orhan ve Mustafa Bilici ile AK Parti İl Başkanı Abdullah Aras ve partililer tarafından karşılandı. Buradan Edremit ilçesine geçerek kahvaltı yapan heyet adına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Nurettin Nebati bir açıklama yaptı.

galeri.PNG

video.PNG

 

Nebati’nin açıklamasından önce ortaya çıkan bir tavuk herkesi güldürdü. Kısa süreli gülüşmelere neden olan tavuk, daha sonra alandan uzaklaştırıldı.

Daha sonra konuşmasına başlayan Nebati, 34 milletvekili ve 6 MYK kadın kolları üyesinden oluşan heyetle Van'a geldiklerini belirterek, ziyaretlerinin çok farklı ve özel nedenlerinin olduğunu söyledi. Van Depremi'nin ardından Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve iktidarın yaptığı çalışmaları görmek isteyen arkadaşlarının olduğunu dile getiren Nebati, "Depremin hemen ardından Başbakanın kabine üyelerinin neredeyse tamamına yakınıyla Van'a gelmesi, Türkiye nüfusunun tamamının da depremin acısını yüreğinde hissetmesi ve sonrasında yapılan çalışmalar, Van'da büyük değişime neden oldu. Başbakanımız defalarca buraya geldi. Şimdi de arkadaşlarımız Van'da yaraların büyük bir devletin ciddiyetiyle nasıl sarıldığını görecekler" dedi.

Son dönemlerde barış sürecinin ülkeye, bölgeye ve Van'a getirdiği rahatlama ve kardeşlik duygusunu paylaşmak üzere Van'a geldiklerini vurgulayan Nebati, “Türkiye buna hasretti. Türkiye'de yaşayan her vatandaşımız, hangi etnik yapıya bağlı olursa olsun kardeşlik hukukunun, bin yıldır devam eden hukukun nasıl olması gerektiğini gördüler. Anneler ağlamıyor, ciğerler yanmıyor, babalar için için ağlamıyor. Türkiye'nin geleceğinde kardeşliğin nasıl olduğunu hep birlikte yaşıyoruz. 30 Mart'a bir şey kalmadı. Türkiye'nin her mahallesinde bir heyecan yaşanıyor ve bu heyecan Van'da da kendini belli ediyor. Dikkat edin AK Parti o kadar büyük bir gruba sahip ki, yüzde 10'una bile tekabül etmeyen 34 milletvekiliyle adeta bir partinin milletvekili sayısı kadar arkadaşımızla Van'a geldik. Burada seçimlerin nasıl olması gerektiği konusunda arkadaşlarımız kanaatlerini bildirecekler. Seçimler kardeşlik hukuku içinde, demokratik teamüllere uygun olmalı. Sandıklar konulduğu ana kadar herkesin kendini rahatça ifade edebileceği, iradesini yansıtabileceği bir süreç olmalı. Biz barış için, kardeşlik için, ileri ve çağdaş demokrasi için buradayız. Ellerimiz açık, kardeşlerimize sarılmak, kucaklaşmak için buradayız" ifadelerini kullandı.

AK Parti'nin bir hizmet partisi olduğunu, insanların da AK Parti belediyeciliğiyle tanışmanın verdiği heyecanı yaşadığını ifade eden Nebati, "Van'a önem veriyoruz. Van'ın AK Parti hükümetlerinin çalışmalarını tasdik ettiğini görüyoruz. Van Büyükşehir Belediyesi’ni ve ilçelerin büyük bir kısmını alarak, AK Parti belediyelerinin hizmetleriyle Van halkını tanıştıracağız. Depremin ardından kazanılan ivmeyi geliştirmeye devam edeceğiz. Biz barış için, kardeşlik için, ileri ve çağdaş demokrasi için buradayız. Van'daki kardeşlerimiz de kucaklarını açmış bizleri bekliyorlar. Onların sıcaklığını hep beraber hissetmeye başladık. Buradan ayrıldığımızda seçim bölgelerimizde, Van'da kardeşliğin, dostluğun ne kadar geliştiğini insanlara aktarmış olacağız" diye konuştu.

Parti genel merkezlerinden gelen heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade eden AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras ise, ziyaretin Van'a ve bölgeye hayırlar getirmesi dileklerinde bulundu.
Milletvekilleri, yapılan açıklamanın ardından gruplara ayrılarak farklı bölgelerdeki esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.

galeri.PNG

video.PNG

Editör: Wan Haber