Milletvekilleri Burhan Kayatürk, Fatih Çiftçi, Mustafa Bilici ve Gülşen Orhan’ın ortak yayımladığı kınama mesajında şu sözler yeraldı;

‘Ülkemizde barış ve huzur ortamını bozmak isteyenlere, Türkiye’yi geleceğin parlayan yıldızı olarak görmek istemeyenlere rağmen, çözüm sürecini başlatan ve sürdüren Başbakanımıza ve Partimiz mensuplarına karşı her türlü saldırıların olduğu bir dönemden geçtiğimiz müşahade edilmektedir.Nitekim, 30 Mart 2014 yerel yönetimler seçimine sayılı günler kala Türkiye, her güne yeni bir gündem maddesiyle uyanmakta ya da uyandırılmak istenmektedir.

İnşallah bu günler, demokrasi ve hukukun üstünlüğü ilkesiyle bertaraf edilecek ve ülkemiz üzerinde kara bulutların dolaşması için her türlü çaba ve çalışma içinde olanların hevesleri bir kez daha kursaklarında bırakılacaktır.

Ülkemiz; ister siyasal, ister ekonomik olsun her türlü saldırının üstesinden gelecek güçtedir. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın.Başta hükümetimiz olmak üzere tüm ülke, bu tür saldırılara karşı yekvücut olurken, maalesef son günlerde ilimizden gelen haberler, demokratik siyaset zeminine gölge düşürmektedir ki, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Sayın Osman Nuri GÜLAÇAR ve teşkilatımızın çalışmaları demokrasi ve barışı içselleştirememiş kişi ve kişilerce engellenmek istenmektedir. Bu engellemeler, taşlı, sopalı ve bombalı saldırılar şeklinde kendini göstermektedir. Can ve mal güvenliğine yönelik bu saldırıları kabul etmemiz asla mümkün değildir.

Bugüne kadar ağızlarından “barış ve demokrasi” sözcükleri eksik olmayanların, “barış ve demokrasi” adı altında çeşitli oluşum ve parti şemsiyesi altına sığınanların bu saldırılar karşısında suskunluklarına bir anlam verememekle birlikte, gösterecekleri tepki de merak edilmektedir.

Unutmamak gerekir ki; nasıl birileri ülkemizin huzur ve güvenini bozmak için fırsat kollarken, birileri de aynı fırsatı ilimiz için kollamaya çalışmaktadır. AK Parti olarak, inşallah buna fırsat vermeyeceğiz.

İçinde bulunduğumuz seçim sürecinin bir demokrasi şölenine dönüşmesi ve barış içinde bir yarış olması için üzerimize düşen görev fazlasıyla yapılacaktır.Önceliğimiz; seçme ve seçilme hakkı bulunan tüm bireylerin, hür iradelerinin sandığa yansıtılması olacaktır. 

Bunun böyle bilinmesini istemekle beraber; büyükşehir belediye başkan adayımız, ailesi ve çalışma arkadaşlarımıza yönelik yapılan tüm saldırıları şiddetle kınıyor, bu saldırıların son olacağı umuduyla birlikte, herkesi demokratik sorumluluğa ve sağduyuya davet ediyoruz.’

 AK Parti Van Milletvekilleri

  Burhan KAYATÜRK   Fatih ÇİFTÇİ  Mustafa BİLİCİ  Gülşen ORHAN 

Editör: Wan Haber