Adalet ve Kalkınma Partisi Van milletvekilleri Burhan Kayatürk, Mustafa Bilici, Fatih Çiftci ve Gülşen Orhan ile İl Başkanı Av. Zahir Soğanda, gerçekleşen cumhurbaşkanlığı seçiminde AK Parti’nin adayı Başbakan Erdoğan’ın yüzde 52 ile 12. cumhurbaşkanı seçilmesini değerlendirdiler. Parti binasında düzenlenen basın açıklamasında konuşan Av. Zahir Soğanda, seçim süresince çalışan tüm teşkilat birimlerine ve kendilerini destekleyen herkese teşekkür ettiklerini söyledi. Başkan Soğanda, ‘‘Biz bugün Türkiye geneli çok tatlı bir sonuç alarak, Sayın Başbakanımız cumhurbaşkanlığı seçimini kazandı. İlimizdeki başarı ise çok ayrı bir başarıdır. Birçok engellemelere rağmen, birçok baskı ve şiddete rağmen cumhurbaşkanı adayımız Van’dan da güzel bir oy almıştır ve geçen seçime göre de oylarımızı arttırmıştır. Bugünkü sonuçlar, yerel seçimlerle kıyaslandığında birçok ilçelerimizde biz belediyeyi almıştık. İpekyolu, Tuşba, Erciş, Gevaş, Muradiye, Bahçesaray ilçelerimiz şu an AK Parti belediyesinde olacaktı. Bu sonuçlar bizleri yarınlarımız için umutlandırarak yolumuza daha da emin adımlarla devam edeceğimizi gösteriyor. Başarı birliktelikle olur. Başarı omuz omuza vermekle olur. Bu anlamda emek veren, çalışan tüm teşkilat birimlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum’’ dedi.

Milletvekili Mustafa Bilici ise, kırsal kesimlerdeki vatandaşların en büyük destekçisinin Başbakan Erdoğan olduğunu söyledi. Bilici, ‘‘Milletin adamı olan Sayın Başbakanımız, başarılarına bir başarı daha katarak Türkiye Cumhuriyeti’nin 12. cumhurbaşkanı olmuştur. Van’da da oylarımızın artmasındaki bu başarıyı sergileyenlerin en büyük desteği teşkilatlardır. Biz il ve ilçe merkezlerimizde 112 bin 500 oy aldık. Selahattin Demirtaş 106 bin  oy aldı. Bizden daha önde seçimleri tamamlamalarındaki neden kırsal kesimlerdir. Buralarda baskının, şiddetin olduğunu hepimiz çok iyi biliyorduk. Çözüm süreci nihayete erdiğinde, silahlar bırakıldığında, baskı ve şiddet son bulduğunda hepimiz göreceğiz ki şu an aldığımız orandan daha fazla oy alacağız” diye konuştu.

Seçim sonuçlarının hayırlara vesile olmasını dileyen Milletvekili Gülşen Orhan ise, Başbakan Erdoğan’ı destekleyen, desteklemeyen herkese teşekkür ettiğini ifade etti.

Milletvekili Fatih Çiftci ise, Türkiye’nin çok önemli bir süreçten geçtiğini ve bu süreçte cumhurbaşkanı adayı olan Başbakan Erdoğan’ı Köşk’e layık görenlere teşekkür ettiğini söyledi. Çiftci, ‘‘2007’de AK Parti’nin ortaya koyduğu anayasal değişiklikle halk kendi cumhurbaşkanını seçecekti. Bu da birçok kirli oyunu bozuyordu. Yapılan referandum ile anayasa değişikliğine gidildi ve artık halkın cumhurbaşkanını seçeceği kararlaştırıldı. Dünyadaki tüm mazlumların destekçisi olan Başbakanımız, bu seçimleri çok önemsiyordu. Bugün yapılan seçimler ise mükemmel bir netice ile sonuçlandı ve Başbakanımız herkesimin desteği ile cumhurbaşkanı oldu. İlimizde de partimizin her kademesindeki teşkilatlarımız canla başla çalışarak Erdoğan’a destek vermişlerdir. Ben hepsine teşekkür ediyorum’’ ifadelerini kullandı.

Milletvekili Burhan Kayatürk ise, büyük imtihanı kazandıklarını belirterek, “Başbakanımız bu işe baş koyduğu zaman yüzde 34 ile başladı. İlk dönemi yüzde 52 ile tamamladı ve hedefimiz olan 2023’e adım adım yaklaşmış olduk. 2023 hedefi kolay bir hedef değildir. Bu sonuç bizleri ziyadesiyle memnun ediyor. İlimize gelince, Van’da biz küçük imtihanı kazandık. Teşkilatlarımız yeniydi. İl başkanımız, ilçe başkanlarımız, kadın ve gençlik kollarımız ile biz oylarımızı arttırdık. Fakat daha yolun başındayız. Biz işin şifresini çözdük. Biz burada DBP’ten çok daha güçlüyüz. Burada kırsal kesimlerdeki baskıyı, şiddeti işin içine kattığımızda işin rengi belli oluyor. Biz bugün anladık ki hep birlikte kenetlenerek, kucaklaşarak yolumuza devam edersek hiçbir güç önümüzde engel olamayacaktır. Van gerçek anlamda AK Parti’nin kalesidir, kalesi olmaya devam edecektir. Biz formülü bulduk. Bugün yönetimimiz belli olmamasına rağmen bir başarıya imza attık. Türkiye artık sadece kendi problemlerini çözen bir ülke değil, Irak’ın, Suriye’nin, Mısır’ın, Filistin’deki mazlumların sorunlarını çözen bir ülke haline geldi. Çünkü başımızdaki lider bunu benimsemiştir. Van’da da yeni teşkilatlarımız, eski teşkilatlarımızı hızlı bir şekilde kucaklaşarak yolumuza daha da emin bir şekilde devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Basın toplantısına AK Parti Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe de katıldı.

AK PARTİLİLER SEÇİMİ DEĞERLENDİRDİ

AK PARTİLİLER SEÇİMİ DEĞERLENDİRDİ

Editör: Wan Haber