Adalet ve Kalkınma Partisi Van İl Başkanı Kadir Özbilge, WanHaber.com’a yaptığı özel açıklamayla yaş sınırına takıldığından dolayı görevinden istifa ettiğini duyurdu. 22 Mart 2018 tarihinden beri il gençlik kolları başkanlığı görevini yürüten Özbilge, görevden ayrıldığını belirterek, AK Parti üyesi olarak kalacağını ve hizmete farklı kademelerde devam edeceğini söyledi.

İşte AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanlığı görevinden istifa eden Kadir Özbilge’nin yaptığı açıklama:

Değerli Kamuoyu; Malumunuz 2007 yılında 18 yaşına girdiğim gün üyesi olduğum sırasıyla müşahitlik, sandık kurul üyeliği, mahalle başkanlığı, gençlik kolları il yönetim yedek kurul üyeliği, gençlik kolları il yürütme kurulu üyeliği görevlerimin ardından Genel Merkezimizin teveccühü sonrası il gençlik kolları başkanı olarak atandım ve ayrıca 31 Mart Yerel Seçimlerinde İpekyolu Belediyesi meclis üyeliğine seçildim.

Dünya Lideri partimizin genel başkanı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan İle yol yürümekten her zaman gurur duydum ve Allah’a şükürler olsun ki böyle bir lider ile bu davaya hizmet ettim. Elimden geldiğince milletimize ve memleketime hizmet etmeye çalıştım. Bizler davaya inanmış, sadık olan gençleriz, bizler için makamlar her daim gelip geçicidir. Baki olan davamızdır ve davamıza sahip çıkıp mücadele etmektir. Partimizin tüzüğü gereği gençlik kolları başkanlığında otuz yaş sınırı bulunduğundan ve benimde yaş sınırını doldurduğumdan dolayı 2018’de devraldığım hizmet bayrağını bizden sonra gelecek yeni kardeşimize devretmenin heyecanını yaşıyorum. Genelmerkezimiz ile yaptığımız istişareler sonucu genç kardeşlerimize yol açmak, siyasete taze kan getirmek maksadıyla bü gün itibariyle Gençlik Kolları Van İl Başkanlığı görevimden anlımın akıyla ayrılıyorum.  Bu süreçte bana her zaman destek veren ve gençliğimizin arkasında dik duran İl Başkanımız Sn. Kayhan Türkmenoğlu‘na bizlere sadece yol arkadaşlığı değil, ablalık yapan Kadın kolları başkanımız Havva Duran’a, Milletvekillerimize, Gençlik Kolları Genel Başkanımız Ahmet Büyükgümüş’e, Genelmerkezimiz, tüm teşkilatlarımıza ve yol yürüdüğüm gecesiyle gündüzüyle çalışan yeri geldiğinde bayrak asan yeri geldiğinde broşür dağıtan bu partinin temelini oluşturan genç kardeşlerime teşekkür ediyorum.

Açıklamamın başında da belirttiğim gibi partimin her kademesinde görev aldım, yeni görevler almaya da hazır olduğumu belirtir; partim, davam ve memleketimiz için çalışmaya devam edeceğimi kamuoyuna duyurur, saygılarımı sunarım.

Kadir Özbilge

Akparti Van İL Gençlik kolları başkanı

Kaynak: WanHaber

Editör: Wan Haber