AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, CHP'nin TOKİ üzerinden Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'a yüklenmesine tepki gösterdi. Çelik, "Ana muhalefet, burayla ilgili karalama kampanyası yaparak, buraları kamuoyunun gözünden düşürmeye çalışmaktadır. İşleyen her mekanizmada, hele hele eski parayla 48 katrilyonluk bir yatırım söz konusuysa, bunların içindeki bir tek işlemdeki usulsüzlükten dolayı, bir kurumu veya o kurumdan sorumlu siyasetçiyi mahkum etmek vicdanla bağdaşmaz. Önemli olan, sorumlu olan görevlinin pisliği örtmeye çalışıp çalışmadığıdır" dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, AK Parti MKYK toplantısı sonrasında basın toplantısı düzenledi. MKYK toplantısında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in bakanlığın icraatlarıyla ilgili bir sunum yaptığını belirten Çelik, Anayasa'daki 'sakat' ve 'özürlü' ifadelerinin değiştirileceğini kaydetti. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'ın da anayasadaki 'özürlü' ve 'sakat' ifadelerinin de 'engelli' olarak değiştirilmesi konusunda TBMM'deki parti gruplarına öneri getirmeyi planladıklarını anlattığını söyledi.
CHP'nin TOKİ hakkındaki eleştirilerini de değerlendiren Çelik, TOKİ'nin bugüne kadar bütçeden pay almadan 48 milyar TL'lik yatırım yaptığını belirterek, şunları kaydetti:
"48 milyar TL'lik ihale yapılmıştır. 3 bin 793 ihale yapılarak inşaat gibi ana sektör desteklenmiştir. Vatandaş bunun farkındadır. Anamuhalefet, burayla ilgili karalama kampanyası yaparak, buraları kamuoyunun gözünden düşürmeye çalışmaktadır. İşleyen her mekanizmada hele hele eski parayla 48 katrilyonluk bir yatırım söz konusuysa, bunların içindeki bir tek işlemdeki usulsüzlükten dolayı, bir kurumu veya o kurumdan sorumlu siyasetçiyi mahkum etmek vicdanla bağdaşmaz. Önemli olan, sorumlu olan görevlinin pisliği örtmeye çalışıp çalışmadığıdır."

"NEDEN SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUYORSUNUZ?"
Hüseyin Çelik, Kılıçdaroğlu'nun ortaya yolsuzluk iddiası attığını fakat bu iddiaları savcılığa suç duyurusu olarak sunmadığını belirterek, şunları söyledi:
"43 milyar TL'lik bir yatırımdan söz ediyorum, Allah aşkına burada bulduğunuz bir yolsuzluğu, bir usulsüzlüğü neden savcılığa suç duyurusunda bulunmuyorsunuz? Veya suç duyurusunda bulunup da sonuç aldığınız herhangi bir arkadaşımızın mahkumiyetine yol açan bir şey mi var, yok. Söz oyunları yaparak siyaset yapılmaz."

"SİYASETTE BU KADAR ÇARPITMA OLMAZ"
Hüseyin Çelik, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu'nun bir maddesinde yapılan değişiklikten yola çıkarak, o kanun teklifinin sahibi Şanlıurfa Milletvekili Abdülkerim Gök'e yönelik CHP'nin eleştirilerine de cevap verdi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, bu değişikliğin "devlet ihalelerine giremeyenlere bir fırsat tanıdığı" yönünde muhalefetin iddiaları olduğunu söyleyerek, "Sanki yolsuzluk, usulsüzlük, hırsızlık, arsızlık yapanlara bir yol açılıyormuş, bir imkan ve bir fırsat veriliyormuş gibi kamuoyuna Sayın Kılıçdaroğlu bir takdimde bulunmuştur. Arkadaşlar bunun da gerçekle alakası yoktur, değişiklik bir aydır yürürlüktedir. Sayın Kılıçdaroğlu yatıyor, yatıyor, yatıyor birisi eline birisi bir pusula tutuşturuyor. Böyle 'çok önemli bir şey buldum' gibi, mal görmüş mağribi gibi gelip bunu piyasaya sürüyor. Yok arkadaşlar böyle bir şey" diye konuştu.
Çelik, değişikliğe göre hakkında kamu davası açılanların ihalelere girmesinin söz konusu olmadığını belirterek, iş ortağının teminatının yanmasının ortadan kaldırıldığını ve bunun da iş dünyasından gelen talep üzerine yapıldığını söyledi. Çelik, "Hem bir milletvekilimizin ismini vererek onu itham etmek, iliyle ilişkilendirerek bu arkadaşımızı itham ve izan etmesi, hem de sanki bir yolsuzluğa kapı aralanıyormuş gibi, yolsuzluk yapan, hırsızlık, arsızlık yapan müteahhide veya müteahhitlere yeni bir fırsat yaratılıyormuş gibi bu maddenin sunulması tek kelimeyle ayıptır. Siyasette bu kadar çarpıtma olmaz, pes doğrusu" şeklinde konuştu.

"DEVLETİN BİR KURUŞ ZARARI SÖZ KONUSU DEĞİLDİR"
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, bugün bir gazetede "Bingöl'de Vurgun" başlığıyla yer alan ve 744 milyon liralık bir vurgun iddiasından söz eden haberle ilgili açıklamalarda bulundu. Çelik, "Devletin burada, milletin bir kuruş zararı söz konusu değildir. Devlet Demiryolları EPDK'dan kendi parasını alacaktır, EPDK'ya da parasını lisans sahipleri ödeyecektir. Vurgun bunun neresinde arkadaşlar? Ve tamamen mevzuat gereği yapılan bir şeydir, kanunlarımızın emrettiği, amir olduğu bir uygulamadır" dedi.
Gazete haberi için, "Kuyruklu bir yalan" diyen Çelik, "AK Parti hükümeti ak olan alnına kara çalınmasına müsaade etmez. Bir yerde yolsuzluk varsa, usulsüzlük varsa, bir yerde kamuyu zarara sokma varsa, zimmete para geçirme varsa bu kişi kim olursa olsun AK Parti hükümeti onun üzerine gider. Onu sahiplenmez, onun ipliğini pazara çıkarır" diye konuştu.

SÖZCÜ GAZETESİNİN HABERİNE YALANLAMA
Hüseyin Çelik, Sözcü Gazetesi'nin "AK Partili Başkan 4 yıl hapis aldı ama hâlâ koltukta" şeklindeki haberini de yalanladı. Çelik, bu gazetede yer alan Belediye Başkanı'nın AK Parti'den ihraç edildiğini ve resimde AK Partili Belediye Başkanı olarak takdim edilen kişinin de eski Yozgat Valisi Necati Şentürk olduğunu anlatarak, "21 Mart 2011 tarihinde Yozgat İl Başkanlığımız'da Yozgat İl Disiplin Kurulu toplanarak, bu adı geçen Belediye Başkanı Hanifi Kayıkçı AK Parti'den ihraç edilmiş. Tam 1 yıl önce" dedi.
(AT-OK-Y)

07.12.2012 19:42:47 TSI

Editör: Wan Haber