AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, Döşemealtı Sanayici ve İşadamları Derneği (DÖSİAD) tarafından düzenlenen toplantıda, ABD'nin Ankara Büyükelçiliğinde meydana gelen patlamaya değinerek, "Terör hepimizin ortak düşmanı. Terörle hep birlikte mücadele etmemiz gerekiyor" dedi.
DÖSİAD tarafından Rixos Downtown Otel'de düzenlenen toplantıya AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mevlüt Çavuşoğlu ve Menderes Türel, DÖSİAD Başkanı Gültekin Gencer ve çok sayıda davetli katıldı.
Parti olarak birlik beraberlik içerisinde olduklarını ve kimsenin aralarına nifak sokamayacağını belirten AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, "Oyuna gelirseniz kaybeden siz olursunuz. Kendi aramızda latife ederek konuşuruz büyükşehir belediye başkan adaylığıyla ilgili. Sürekli bizim adımızla çekişme varmış gibi bir tablo çiziliyor. Hem Çavuşoğlu hem de benim böyle bir niyetimiz yok. Ancak tabii ki hangi görev olursa olsun Çavuşoğlu ile birlikte o görevi birbirimize takdim etmek için yarışırız, bırakın çekişmeyi. Buralardan bir nifak tohumu yerleştirmek isteyenler hayal kırıklığına uğrar" dedi.
Son dönemlerde komşu ülkelerle sorunlar yaşadıklarını belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu ise, "Her konuda yardım etmek istediğimiz Irak ile yer yer sorunlar var. Birçok antlaşmalar yapıyoruz nükleer santraller dahil. Bu Türkiye'nin geleceği için önemli. En büyük ticaret ortağınız olmuş ama bazı konularda fikir ayrılığı var. Rusya'yı kastediyorum. Tüm uluslararası örgütlerde çok yönlü bir politika izlemeye çalışan, var olmaya çalışan, karar mekanizmalarında masada olmaya çalışan bir Türkiye var. Bunun da birçoğunu kazanmışız. Avrupa Birliği hariç. Diğer taraftan üye olmadığımız örgütlere bile artık gözlemci ya da istişare heyetine davet edilerek adeta karar mekanizmalarında Türkiye'ye yer veriliyor. Bu Türkiye'nin 10 yılda elde ettiği gücün bir göstergesi ve ülkelerin, uluslararası örgütlerin Türkiye'nin gücünden yararlanma isteği. Elbette Avrupa Birliği ile bu süreci yaşayamıyoruz. Özellikle Sayın Başbakanın, 'Şangay 5'lisine katılırız' sözünden sonra Avrupa'da çıkan yazılara bakıyorum. Fransa ve Almanya'da çok ağır, hakarete varan yazılar var. 'Bu kadar vizyonsuzsunuz, Türkiye'yi bu kadar küstürecek noktaya geldiniz' diye. Bunda bizim suçumuz yok. Türkiye'nin diğer uluslararası örgütlerle dış politika izlemesini herkesin saygıyla karşılaması gerekiyor" ifadelerini kullandı.
Avrupa Birliğinin Türkiye için bir araç olduğunu kaydeden Çavuşoğlu, "Türkiye'ye küçük ekonomik modeller biçmeye çalışıyorlardı ama Türkiye bugün ekonomik başarısıyla dünyaya örnek oluyor; Amerika'ya, Japonya'ya bile örnek oldu. Bugün Türkiye kendisine biçilmeye çalışılan rolün çok ötesine geçmiştir. Yani lider pozisyona geçmiştir. IMF'den borç alan, dışarıdan yardım bekleyen bir ülke artık yardım eden bir ülke olmuştur. IMF'ye 5 milyar kredi veriyoruz ekonomik kriz yaşayan ülkeler faydalansın diye. Eskiden 500 milyon dolar aldığımız zaman havaya uçardık, 1 milyar dolar olduğu zaman 1 hafta bayram ederdik. Nereden nereye geldi bir ülke. Bugün Ankara'nın göbeğinde Amerika Büyükelçiliğine bir bombalı saldırı oldu. Bir canlı bomba. Kendisi ve bir güvenlik görevlisi öldü. Amerikan Büyükelçisini aradık, 'Geçmiş olsun' deyip başsağlığı diledik ama şunun da altını çizdik: Terör, hepimizin ortak düşmanıdır. Terörle hep birlikte mücadele etmemiz gerekiyor" diye konuştu.
Çavuşoğlu konuşmasının sonunda ise Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Türel ile birlikte karar vererek DÖSİAD Başkanı Gültekin Gencer'i aday gösterecekleri esprisini yaptı.
Konuşmaların ardından Gencer, Menderes Türel ve Mevlüt Çavuşoğlu'na bölgeye özgü Döşemealtı halısı hediye etti.
(ÇY-GS-Y)

02.02.2013 09:52:02 TSI

Editör: Wan Haber