AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, NTV canlı yayınında gündemdeki konulara ilişkin açıklama yaptı. Dağ'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ'NDEKİ PROVOKASYON

Burada neredeyse her eylem amacından çıkmıştır. 

ERDOĞAN-ASİLTÜRK GÖRÜŞMESİ

Sayın Cumhurbaşkanımızın görüşmeleri devam edecek. 

Bugün HDP heyeti 4 tane siyasi partiden randevu istedi. CHP, Saadet, Gelecek ve DEVA. Bunların içinde İYİ Parti yok. Önümüzdeki dönemde bir kriz durumu olursa değerlendirilecek. 

CHP, bir tarafta milliyetçi parti, bir tarafta PKK'nın siyasi uzantısı olan bir parti arasında. Ama bunu idare etmesi çok uzun süremeyecek. 

CHP'DE YAŞANAN İSTİFALAR

Cumhuriyet Halk Partisi'nin başına sağlam bir cisim düşse zaten Külliye'den bilecek. İstifaları sadece saray operasyonu diyerek geçiştirmek mümkün değil. 

HUKUK VE EKONOMİDE REFORM HAZIRLIĞI

Muhalefet çıkmış diyor ki: 18 yıldır yeni mi aklınıza geldi reform? Biz reform yapa yapa bugüne geldik. Artık ülkede vesayeti konuşmuyorsak, özgürlükler noktasında önemli yol kat ettiğimizi görüyorsak ,ekonomik anlamda insanların rahat etmesi; kişisel hak ve özgürlükleri 2002'ye göre büyük oranda geliştirdiğimizi söylüyorsak bu bizim yaptığımız reformlar sayesinde olmuştur.

Bu iradenin, yani reform iradesinin yöneticiler tarafından, cumhurbaşkanımız ve bakanlar tarafından ortaya konmuş olması dahi topyekûn devlette görev alan bürokratların buna göre hareket etmesinin bile ülke için çok faydalı olduğu kanaatindeyim. 

SİYASİ TUTUKLULUK TARTIŞMALARI

(Demirtaş ve Kavala'nın tutukluluk süreleriyle ilgili tartışma) Bu konuda mevzuat var. Hem yargılama hem tutukluluk her ay gözden geçirilen bir durum. Burada devam eden davaların bir an önce neticelendirilmesi hususu var. 

Demirtaş'la ilgili dosyaları incelediğimizde; çok net azmettirme durumu söz konusu. Mahkemelerin hızlı bir şekilde delilleri toplayıp karar vermesi lazım. Burada mevzuatta bu hususa dair değişiklik olması söz konusu değil, zaten mevzuatımız yeterli. 

Belli suçlardan tutuklama gibi hususlar reform paketi kapsamında değerlendirilmiyor. Toplumda bir tartışma var, bu konuda doğru olanı yapmaya gayret ediyoruz. 

Editör: Wan Haber