AK Parti İl Başkan Yardımcıları Abdullahat Arvas, Osman Türkmen, Şevket Yaşin, İrfan Teke,  Selami Taşdemir, Ümit Esengül, İsmet Biner ve Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Fethi Yıldız ile birlikte HÜDAPAR Van İl Başkanlığını ziyaret eden Abdullah Aras,  Genel Başkan Yardımcısı Av. Mehmet Mehdi Oğuz,  İl Başkanı Av. Rasim Sayğın ve yönetimince karşılandı.

Türkiye’nin önemli gündem maddelerine kısaca değinilen ziyarette toplumun menfaatleri doğrultusunda ortak hareket etme mesajları verildi.

Ziyarette AK Parti İl Başkanı Abdullah Aras şunları kaydetti:

“Öncelikle partinizin ve teşkilatınızın hayırlı olmasını, hayırlı çalışmalar yapmasını diliyorum. Türkiye’de her siyasi partinin topluma ve insanlığa hizmet etme görevi vardır. Bu görevi en iyi şekilde yerine getirmek hepimizin ortak gayesidir.  Bildiğiniz gibi bölgemizin kendine has sorunları ve hassasiyetleri var.  Bu konularda mutlaka müşterek siyaset yapmaya ihtiyacımız var.  Neticede hepimiz İnsani ve İslami geleneklere ve sorumluluğa sahibiz. Bundan dolayı huzuru ve kardeşliği temin etmek için elimizden geldikçe diyalogu ve dayanışmayı arttırmamız gerekir.  Bu noktada üstümüze düşenleri yapmalıyız” dedi.

Türkiye’de  var olan haksızlıkları dile getiren HÜDA-PAR Genel Başkan Yardımcı Av. Mehmet Mehdi Oğuz ise iktidarın özellikle haksız yargılama ve tutuklamaların önüne geçmesi gerektiğini dile getirerek, çözüm süreciyle ilgili görüşlerini aktardı. Oğuz’un görüşlerini aktarmasının ardından konuşan HÜDA-PAR İl Başkanı Av. Rasim Sayğın ise şunları söyledi.

 “Türkiye’de insani ve İslami bir siyasete ihtiyaç var. Bu noktada insani ve İslami boşluğa el atmak adına yola çıktık.  Bizim muhalefet anlayışımızda asla sırf muhalefet olmak yoktur. Biz kim olursa olsun, hangi parti olursa olsun eğer doğru bir şey yapıyorsa her zaman yanlarındayız. Bu anlamda sizlerle de bu toplumun faydasına olduktan sonra birlikte yapacağımız çok iş olduğunu düşünüyoruz. Ama  önem verdiğimiz tek kriter doğrulardır” dedi.

Editör: Wan Haber