AK Parti'nin hazırladığı Milletvekili aday listesinin Van'da bir çok kesimi hiçe saydı, bununla ilgili ilk tepkinin geçtiğimiz haftalarda Küresünniler aşiretinden geldi.


İlk olarak bir basın açıklaması ile sandığı protesto edeceklerini dile getiren aşiret mensupları, ikinci adım olarak AK Partili 13 meclis üyesinin görevlerinden istifa etmesi ile devam etmişti. Bunların ardından bir önemli gelişme ise dün akşam meydana geldi.

AK Parti'den aday adayı olan 6 Küresünni aday Van Küresünniler derneğinde aşiret mensubları ile bir araya geldiler...


Edindiğimiz bilgiye göre ;

Mustafa Kaçmaz
Zafer Şahin
Ebubekir Kaçmaz
Servet Yenitürk
Adnan Akbaş
Zeki Akyürek


Toplantıda bir araya geldiler, toplantıya katılamayan Ebubekir Kaçmaz'a ağbisi vekalet ettiği alınacak ve çıkacak her türlü karara uyacağını dile getirdiği bildirildi. 
Toplantı dilek ve temennilerle başladı, sonrasında istafa eden AK Partili 13 Meclis üyesi söz aldı. "Bizler aşiretimiz için, halkımıza yapılan yanlışlar için, bizleri yok saydıkları için istifa ettik; sizlerde AK Parti üyeliğinden istifa etmelisiniz, aksi takdirde aşiretimize ihanet etmiş olursunuz bizleri ve aşiretimizi yanlız bırakamazsınız" dedikleri öğrenildi.


Bunun üzerine konuşan aday adayları Mustafa Kaçmaz, Zafer Şahin, Ebubekir Kaçmaz'ın abisi , Servet Yenitürk, Adnan Akbaş ve Zeki Akyürek, "Elbetdeki bu süreçte hepimiz büyük gayretler sarfettik, bizler bu güne kadar AK Parti ile gönül bağlarımızı hiç bir zaman koparmadık, koparmayacağız! Ama AK Parti Van il teşkilatının aşiretimize yaptığı haksızlık affedilir gibi değildir, gönlümüz AK Parti'den yanadır ama Van İl Teşkilatını protesto etmek için bizlerde bu yolda elimizden geleni yapacağız" dedikleri, Salı günü ise Küresünni 7 aday adayının Aşiret mensupları ile birlikte topluca AK Parti Van İl Teşkilatına giderek istifalarını sunacaklarını öğrenildi.

3-215.jpg

4-163.jpg


Önceki gün ise Brukan Aşiretinin önde gelenlerinden eski VAN TSO başkanı iş adamı Zahir Kandaşoğlu'da  yaptığı açıklama ile;

Asıl istifa etmeleri gerekenlerin partiyi kendi menfaati ve çıkarı için kullananların olduğunu dile getiren Kandaşoğlu, “Aslında liste açıklandığı günden bu yana partinin meclis üyeleri ve teşkilatında istifa eden bu tertemiz yürekli insanlar olmamalıydı. Asıl istifa etmesi gerekenler bu ilde, bu partinin kimliği ile kendini ve çevresini kurtarmaya çalışan kişiler olmalıdırlar. Son olarak bu listenin hazırlanmasına katkı sunan ve listenin mimarisi olanlar acilen dürüst bir şekilde ilimizin geleceği için görevlerinden istifa etmelidirler.” dedi.  Haberlervan

 

Editör: Wan Haber