AK Parti'de ilçe danışma meclisleri Gürsu'dan başladı.
Gürsu'daki Bilici Düğün Salonu'nda gerçekleşen danışma meclisinde partililere seslenen AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, "Danışma meclisleri geldiğimiz noktayı gözden geçirmek, gelişmeleri değerlendirmek bakımından son derece önemli bir unsurdur. AK Parti Teşkilatı olarak kendini yenileyen, ufku açık bir teşkilatız. Bir yıl sonra gündeme gelecek olan yerel seçimlere teşkilatlarımız hazırlanırken bu ilçe danışma meclislerinde alacağımız sonuçları son derece önemsiyoruz. Teşkilatımızın yapacağı durum değerlendirmelerini ve halkımızın iradesini buraya yansıtacak uygulamaları bir tespit olarak almak istiyoruz" dedi.
Önümüzdeki yerel seçimlerin Türkiye genelindeki iktidar uygulamaların test edileceği yeni bir aşama olduğunu dile getiren Başkan Yalçın, "Bu teşkilat bugüne kadar çok önemli sınavlardan geçti. Hepsinde sizlerden bekleneni fazlasıyla yerine getirdiniz. AK Parti Bursa teşkilatı, genel merkezin gıpta ile baktığı teşkilatlardan biri" şeklinde konuştu.
AK Parti'nin çalışmalarında insanı merkeze koyduğuna vurgu yapan Yalçın, "İnsan odaklı bir kalkınma anlayışını AK Parti gündeme getirdi. AK Parti, ekonomide çok önemli kalkınmalar yaptı, toplumun önünü açtı. AK Parti kapsayıcı bir politika izledi. Hiç kimseyi ötekileştirmedi. Herkese eşit muamele yapmayı benimsedi. Ayrıca stratejik planlara önem verdi. Her başlıkla ilgili stratejik planlar hazırladı. Bu yol haritaları demek. Bu da önemli başarıları gündeme getirdi" diyerek teşkilatlardan yapacakları çalışmalarda bu unsurları öne çıkarmalarını istedi.
AK Parti iktidarları döneminde ekonomide yaşanan gelişmeleri de rakamlarla aktaran Başkan Yalçın, "Türkiye, siyasi istikrar, doğru politikalar ve yapısal reformları başardığı için ekonomik istikrarı ve refah artışını da başarmış oldu. Toplum taleplerine uygun bir şekilde refah artışını sürdürüyor" dedi.
Büyükşehir Kanunu'na değinen İl Başkanı Yalçın, Gürsu'nun büyükşehirin nasıl avantajlar getirdiğini çok net bir şekilde yaşadığını belirterek, "Biz Gürsu ve Kestel'in aldığı yatırımları diğer ilçelere gidip anlatıyoruz, onlar da yasadan çekinmesinler diye. Diğer ilçelerimize büyükşehir sınırları içine girdiklerinde avantaj yaşayacaklarını anlatıyoruz" dedi.
Kentsel dönüşüm hakkında da açıklamalarda bulunan Yalçın şunları söyledi:
"Kentsel dönüşüm diye bir gündemimiz var. Bu gündemi vatandaşlar olarak sahiplenmemiz lazım. Sadece belediyelere bırakılmayacak kadar önemli bir konu. Kentsel dönüşümün çok koalisyonlu yürütülmesi gerekiyor. Bir ilçede kentsel dönüşüm yapılacaksa bunun belli kuralları olması gerekiyor. Benim evim sağlam demeyin. Burada insan odaklı bir problem var. Bursa'nın 1. derecede deprem kuşağında olduğunu unutmayalım. Gelecek nesillere bu problemli yapıyı devretmemeliyiz. Kentsel dönüşüm aceleye getirilmemeli. Şehrinin tamamının bütün olarak değerlendirilmesi lazım. Şehrin küçük küçük dönüşüme girmesi büyük resmi kaçırmamıza sebep olabilir. İyi bir şey yapalım derken çirkin bir kent görüntüsü olabilir. Bursa'nın tarihi kimliği var ve bu kimliği koruyarak, büyük resmi ortaya koyarak ilçe bazlı çalışmalara başlamalıyız. Aksi halde 17 ilçede 17 Bursa ortaya çıkabilir. Ayrıca kentsel dönüşümde vatandaşın rızası alarak yapacağız."
"BÜYÜKŞEHİR İÇİN HEDEF YÜZDE 60 OY"
Yerel yönetim seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Yalçın, AK Parti'nin Bursa Büyükşehir Belediyesi için oy hedefini de açıkladı. Yalçın, "Bursa'da 2011 seçimlerinde yüzde 53 oy aldık. Bu AK Parti'nin Bursa'da bugüne kadar geldiği en üst seviyedir. Bizim elimizde bir anket sonucu var. Hem AK Parti'ye hem de diğer siyasi partilere oy vermiş olanlara, 'Bu seçimde AK Parti'ye oy vermeyi düşünür müsün?' diye sorulduğunda yüzde 59,5 gibi bir oran 'Evet' diyor. Bu Bursa'nın rakamıdır. Bizlerin Büyükşehir'deki oy hedefi de budur. Yüzde 60! Bursa'da AK Parti teşkilatlarının büyükşehir hedefi yüzde 60'tır. Bu hedefe kilitlenmeliyiz. Çünkü vatandaş bize o mesajı gönderiyor" diye konuştu.
Başkan Yalçın, önümüzdeki yerel seçim sürecinde 2009 yerel seçim oylarını kesinlikle baz almayacaklarını belirterek, şöyle devam etti:
"2009'da ben bu kadar oy almıştım onu geçersem başarılıyım, değil. Bizim kriterimiz artık 2011 genel seçim oylarıdır. Bunu mutlaka geçmeye yönelik çalışmalar yapmalıyız. Belediye başkanlarının halkla iç içe olup olmadığı çok önemli bir kriter. Halkın iradesini şekillendiren en önemli konulardan biri bu. Ayrıca vatandaşımız belediye başkanına ulaşabilme konusuna çok dikkat ediyor. Belediye başkanları halkın kalbinde yer almayı hedeflemeli. Öte yandan esnaf dostu olmak gerekiyor. Bu da belediye başkanları için önemli bir kriter. 2014 yerel seçimlerinin Bursa'da yepyeni bir dönem olacağının, yeni bir başarı öyküsü yaşanacağının, teşkilatımızın gerçekten büyük bir tecrübe ile bu seçime gireceğini ifade etmek istiyorum."
AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın ve il yöneticileri konuşmaların ardından AK Parti Gürsu ilçe teşkilatının kurucu üyelerine plaket verdi.
AK Parti'de ilçe danışma meclisleri pazar günü Kestel, İnegöl ve Yenişehir'le sürecek.
(MŞ)

01.02.2013 15:07:26 TSI

Editör: Wan Haber