Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, sosyal yardımların fazlalığı nedeniyle işçi bulamadıklarını dile getiren sanayicilerin kendilerinden talepte bulunduğunu belirterek, bu konuyla ilgili TÜBİTAK ile birlikte çalışma yaptıklarını söyledi.
Çeşitli inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere Çankırı'ya gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, valilik şeref defterini imzaladıktan sonra Vali Vahdettin Özcan'dan makamında brifing aldı. Burada iş dünyasından kendilerine gelen taleplerle ilgili açıklama yapan Bakan Şahin, "Sosyal yardımı çok fazla verildiği için işçi bulamıyoruz şeklindeki sanayicilerimizin talebi benim kendi şehrimde de çıkıyor. Biz bunun üzerine yardım hanemizdeki çalışabilir erkek miktarını çıkardık. Yaklaşık 1,5 milyon destek verdiğimiz grup vardı. Bunun içerisinde yaş analizi yaptığımızda 25-45 yaş aralığında çalışabilecek erkeklerin miktarına baktığımızda 150 bin civarında. Biz bu kişilerle alakalı Çalışma Bakanlığımız ile görüştük. Sosyal Hizmet uzmanları ile Çalışma Bakanlığı uzmanları işbirliği yaptı. Bunlarla ilgili bir analiz yaptık, bu analiz sonucunda 20 bin kişinin işe başlamasını sağladık. 58 bin kişi meslek kursuna başladı. Amacımız bu 150 bin kişinin sosyal yardımdan çıkıp istihdamın içerisinde yer almasını sağlamak" dedi.
Bakanlık olarak koğuş sistemini terk ettiklerini dile getiren Şahin, "Sevgi evi, çocuk evi sistemine geçiyoruz. 2014 yılı sonuna kadar koğuş sistemini tamamen kapatacağız. Mümkün olduğu kadar aile bazlı bir çalışma yürüteceğiz. Bu sistemi geliştireceğiz. İhtisas huzurevine geçeceğiz. Maddi ve manevi olarak tüm ihtiyaçların giderildiği bir toplum istiyoruz. Doğumdan ölüme insanların yanında bir bakanlığız" ifadelerini kullandı.
Ziyarette Bakan Şahin'e AK Parti Milletvekilleri Hüseyin Filiz ve İdris Şahin ile birlikte, Belediye Başkanı İrfan Dinç ve kurum amirleri eşlik etti.
(MT-BÖ-AŞ-Y)

02.02.2013 15:03:04 TSI

Editör: Wan Haber