WanHaber.com - Haber Merkezi

AK Parti Eski Van İl Başkanı Abdullah Aras, İslam’ı ve Müslümanları zayıflatmak gayesinde olan Siyonistlerin Ramazan ayında Gazze’ye düzenlediği bombalı saldırı ve kara harekâtıyla uluslararası hukukun, insan haklarının ve adaletin kesilerek çiğnendiğini belirterek özellikle sivilleri kadın çocuk ve yaşlıları hedef alan bu vahşetin karşısında 3 maymunu oynayan dünyaya rağmen terörist ve katil İsrail’in sonunun berbat olacağına inandığını söyledi.

Aras, “Yıllardır Filistin tek başına direnmekte ve mücadele etmektedir. Onların mücadelesi sadece can değil, toprak değil, namus değil, onların mücadelesi aynı zamanda İslam ve İman mücadelesidir. Hak ve batılın mücadelesidir. Malumunuz son olarak 3 İsrail vatandaşının ölümünü bahane eden İsrail  Hamas’a karşı intikam amacıyla Ramazanın başından beri Gazze’ye bomba yağdırmakta, bu vahşi ve acımasız iştahıyla çoluk çocuk demeden yüzlerce masum Müslümanı şehit etmeye devam etmektedir. Üstüne Kara harekâtının da eklenmesiyle İsrail’in bu kanlı vahşeti günbegün artmakta ve insanın dayanma sınırlarını bitirmektedir.  Tüm bunlara rağmen Dünyanın sessiz, sedasız, hiçbir şey olamamış gibi davranması son derece acı ve üzüntü verici bir hadise iken dünya ile birlikte müslüman ülkeler ve liderlerinin de bu tabloya sessiz kalması daha büyük bir acıyı ve ibreti göstermektedir ki Müslümanın Müslümanı görmemesi, duymaması, yardım etmemesi, kardeşin kardeşini görmemesi kadar daha kötü ve zor bir hadise olamaz.
Nitekim İsrail ve diğerlerinin elini kolunu sallayıp dilediği zulmü gerçekleştirmelerinin sebebi de Müslümanların bu zaafından kaynaklanmaktadır. Eğer birlik olunsaydı bugün ne Filistin, ne Suriye, ne Irak, ne de diğer ülkelerde Müslümanlar zulüm görmezdi.  Ama görüyoruz ki bugün dünyada haksızlığa sadece Türkiye karşı çıkıyor, Türkiye görüyor ve Türkiye Dur diyor ki o da Tayyip Erdoğan sayesindedir, AK iktidar sayesindedir. Yoksa muhalefete zalimden farkı kalmayacak, diğerlerinden farkımız kalmayacaktı.


Kısacası Filistin’de olanlara karşı gerek insani gerekse de imani bakımdan hiçbir Müslümanın oradaki zulme sessiz kalmaya hakkı yoktur. Oradaki mesele sadece Filistin ile sınırlı değil. Mesele İslam ve Müslümanların zayıf düşürülmesi, birbirlerinden koparılması ve Ortadoğu’ ya siyonizmin hakim olmasıdır. Oysa bu hesapların üstünde bu tuzakların üstünde bir hesap var ki işte onun hesabını hiç kimse bilemez. Hiç kime ne olacağını bilemez. İnşallah mağdurun, mazlumun ve ümmetin yanında olan Cenab-ı Hak, İsrail’in zulmünü cevapsız ve karşılıksız bırakmayacaktır. Bunun için dua ediyoruz.  Allah Müslümanlara yeter diyoruz. Filistin tek olsa da Allah onlarla birliktedir ve yeterdir inşallah diyerek, İsrail’in bu vahşetini şiddetle lanetliyor ve Allah’a havale ederek Ondan yardım diliyorum” dedi.   

 

Editör: Wan Haber