TBMM Genel Kurulunda 4 eski Bakan hakkında soruşturma komisyonu kurulması önerilerinin görüşmelerinde, CHP’nin her eski Bakan için ayrı soruşturma komisyonu kurulması önerisi kabul edilmezken, AK Parti’nin 4 eski Bakan için tek bir soruşturma komisyonu kurulması önerisi kabul edildi.


4 BAKAN HAKKINDA KARAR

TBMM Genel Kurulu’nda AK Parti grubu tarafından Egemen Bağış, Erdoğan Bayraktar, Muammer Güler ve Zafer Çağlayan hakkında verilen tek soruşturma komisyonu kurulması önergesi, yapılan gizli oylama sonrasında 453 milletvekili kabul oyu vermesiyle kabul edilmesinden sonra CHP’nin 4 eski Bakan için ayrı ayrı soruşturma komisyonu kurulması önergeleri görüşüldü.

CHP’nin Zafer Çağlayan ile ilgili verdiği önergenin görüşmelerinden sonra yapılan gizli oylamada, 453 milletvekili oy kullanırken, 174 milletvekili kabul oyu kullanırken, 274 milletvekili ret oyu kullandı, 4 milletvekili çekimser kaldı ve 1 milletvekili de boş oy kullandı. Bu sonuca göre CHP’nin Zafer Çağlayan hakkında soruşturma komisyonu kurulması önergesi kabul edilmedi.

CHP’nin Egemen Bağış ile ilgili verdiği önergeye ilişkin yapılan gizli oylamada, 443 milletvekili oy kullanırken, 170 milletvekili kabul oyu, 267 milletvekili ret oyu kullandı. Oylamada 3 milletvekili çekimser kalırken, 3 oy da geçersiz sayıldı. Bu sonuca göre CHP’nin Egemen Bağış hakkında soruşturma komisyonu kurulması önergesi kabul edilmemiş oldu.

ERDOĞAN BAYRAKTAR HAKKINDA KARAR

CHP’nin Erdoğan Bayraktar ile ilgili verdiği önergenin görüşmelerinin tamamlanmasından sonra yapılan gizli oylamada 421 milletvekili oy kullanırken, 151 milletvekili kabul oyu, 264 milletvekili ret oyu kullandı. 2 milletvekili çekimser kalırken, 2 milletvekili boş oy kullandı, 2 milletvekilinin oyu ise geçersiz sayıldı. Bu sonuca göre CHP’nin Erdoğan Bayraktar hakkında soruşturma komisyonu kurulması önergesi kabul edilmedi.

MUAMMER GÜLER HAKKINDA KARAR

CHP’nin eski Bakan Muammer Güler ile ilgili verdiği önergenin görüşmelerinin tamamlanmasından sonra yapılan gizli oylamada 404 milletvekili oy kullanırken, 143 milletvekili kabul oyu, 259 milletvekili ret oyu kullandı. 1 milletvekili çekimser kalırken, 1 milletvekili boş oy kullandı. Bu sonuca göre CHP’nin Muammer Güler hakkında soruşturma komisyonu kurulması önergesi kabul edilmedi.

15 KİŞİLİK KOMİSYON

AK Parti’nin kabul edilen Meclis soruşturması açılması önergesine göre, Anayasa’nın 100. Maddesi gereğince soruşturma, siyasi partilerin güçleri oranında komisyona verebilecekleri üye sayısının 3 katı olarak gösterecekleri adaylar arasından her parti için ayrı ayrı ad çekmek suretiyle kurulacak 15 kişilik komisyon tarafından yürütülecek.

Genel Kurul çalışmalarını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir süre izledikten sonra ayrılırken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sabahın ilk ışıklarına kadar süren çalışmaları sonuna kadar takip etti.

Editör: Wan Haber