TBMM Torba Yasa Teklifi görüşmelerinde kürsüde yaptığı konuşma esnada Van’da hastaneye götürülemediği için hayatını kaybeden 3 yaşındaki Muharrem Taş ile ilgili konuya temas eden BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, “Acılarımız var cebimizde sırtımızda, ya morgun önünde, ya mezarlıktayız. Dün Muharrem’in ailesinin yaşadıkları da bu. Biz bunu hak ediyor muyuz?” diye konuştu.


Demokrasi talebi olduğu zaman gaz bombaları kullanıldığını belirten Sırrı Sakık, vatandaşın feryadına sosyal devletin gelmediğini belirterek, “Devlet sosyal değil, ceberut bir devlet” ifadelerini kullandı.
Olayı anlatmak üzere söz alan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Her türlü soruşturmayı açtık. Ülkemiz adına, sağlık camiası adına üzüntü duyduğumuz tablo. Ülke olarak ülkemizin sağlık hizmetlerinde ve acil sağlık hizmetlerinde geldiği başarılı bir fotoğrafa gölge düşürecek bir fotoğraf ile karşı karşıya kaldık. Üzgün olduğumu söylemek isterim. Bunun ‘ceberrut devlet’ mantığı ile burada ifade edilmesini doğru bulmuyorum” dedi. 

Van’ın Gürpınar ilçesine bağlı Yalınca Köyü’nün Çeli Mezrası’nda oturan ailenin jandarmayı aradığını, jandarmanın da 112’ye bilgi verdiğini ve 112 görevlilerinin bilgi alabilecekleri bir telefon numarası istediklerini söyleyen Bakan Müezzinoğlu, bilgi alınabilecek telefon numaralarının hiçbirisinden bilgi alınamadığını ve arada bir kopukluk yaşandığını belirtti. Müezzinoğlu, “Gece saat 03.30 sıralında Van merkezden Muharrem evladımızın amcası arıyor. ‘Bir hastamız var’ diyor. Ateşi olduğunu söylüyor, babanın telefonuna ulaşılamıyor. Yalınca köyüne kadar yol açık, Çeli mezrası ile Yalınca köyü arasındaki 7 kilometrelik yol tamamen kapalı. Paletli ambulansların gidebilmesi mümkün değil. Baba ile ben görüştüm, baba sadece 18.30’da korucuya bilgi verebildiğini, bir daha telefon iletişimi kurulamadığını, gece 02.30’da evladının vefat ettiğini söyledi. Soruşturma açtık müfettişlerimiz orada. Bu tabloyu bir fırsat gibi sunmayı doğru bulmuyorum. Ambulans helikopterlerimizin gece uçma şansı yok. Karadan da karayolunun açılması lazım ki o mezraya paletli ambulans gidebilsin. İletişim yok, iletişim kopuk” açıklamasında bulundu.

Editör: Wan Haber