Adalet Partisi (AP) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Kıvanç Özel, Van`da partisinin il başkanlığında, AP Van İl Başkanı Habib Ataş, Başkale İlçe Başkanı Bülent Arslan ve Gürpınar İlçe Başkanı Oktay Yavuz`un da katıldığı toplantının ardından, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi’ni (CHP) eleştiren Özer, “Haksızlığa karşı, adalete karşı yol yürüdüğünü söyleyen insanlar, bir hile geçişi yapmışlardır. Bir partiyi seçime sokmak için tavizler vermiştir. 5 milletvekili olan İYİ Parti`ye, CHP tarafından 15 milletvekili transfer edilerek seçime girmelerinin önü açılmıştır.

Ancak eleştiri yapıyorsak, gelecek eleştirileri de kabul etmek zorundasınız. AK Parti için ‘her iki tarafı da turadır’ diyorsunuz. ‘Ne tarafa atarsanız atın tura geliyor’ diyorsunuz, eleştiriyorsunuz. Sonra da çıkıp bir partiyi kayırıyorsunuz. Bir partiyi kayırmak; haksızlıktır, eşitsizliktir” dedi.

“100 bin imzayla Cumhurbaşkanı adayı hazırdır”

Adalet Partisi, Anavatan Partisi ve Doğru Yol Partisi olarak bir güç birliği anlaşması imzaladıklarını hatırlatan M. Kıvanç Özer, “Adalet Partisi, Doğru Yol Partisi ve Anavatan Partisi’nin yüz bin imzayla Cumhurbaşkanı adayı hazırdır.

İkinci turda eğer ki biz ilk ikiye kalamazsak ki Türkiye Cumhuriyeti halkının bize teveccüh göstereceğine inanıyorum. Üç parti olarak Vecdet Öz’ü Cumhurbaşkanı adayı olarak açıklayarak, imza kampanyasını Van’da başlatarak yolumuza devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: Wan Haber