Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem milletvekili genel seçimleri amacıyla Türkiye 1.5 yıl önce sandığa gitti ve 56 milyon seçmen 180065 sandıkta oy kullandı. Türkiye 27. Dönem milletvekili genel seçimine AK Parti, CHP, HDP, İyi Parti, MHP, Saadet Partisi ile Vatan Partisi katıldı. Peki bu seçimlerde AK Parti Van Milletvekilleri ve HDP Van Milletvekilleri kimler oldu. İşte cevabı.

Van 27. Dönem Milletvekilleri

Adalet Ve Kalkınma Partisi

  • Osman Nuri GÜLAÇAR
  • İrfan KARTAL
  • Abdulahat ARVAS

Halkların Demokratik Partisi

  • Sezai TEMMELİ
  • Bedia ÖZGÖKÇE ERTAN
  • Murat SARISAÇ
  • Muazzez ORHAN
  • Tayip TEMEL

Van Valisi Ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Emin BİLMEZ

Van valisi olarak görev yapan Mehmet Emin bilmez İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan Açıklama ile görevden uzaklaştırılan Van Belediye Başkanı’nın yerine belediye başkan vekili olarak atandı vali olarak yere Mehmet Emin bilmez bu atamanın ardından araştırmaya başladı.

Van Valisi Mehmet Emin BİLMEZ

Peki Van Büyükşehir Belediye başkan vekili olarak atanan Mehmet Emin bilmez kimdir?

1 Şubat 1966 tarihinde Bingöl ilinin Solhan ilçesinin mutluca köyünde doğdu İlkokulu burada okudu ortaöğrenimini Bingöl İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı Üniversiteyi de Ankara Hukuk fakültesinde tamamladı 1989 tarihinde üniversiteyi bitirdikten sonra Ankara Barosu bünyesinde avukatlık stajını yaptığı bir İngiltere’de olmak üzere toplam üç buçuk yıl süren Kaymakamlık staj onları hemen sonra sırasıyla Kaymakam olarak Rize’nin İkizdere Elazığ’ın Palu ilçesinde Van’ın Muradiye ve Konya’nın Sarayönü ilçelerinde çalıştı.

Evli ve üç çocuk babası olan Vali Mehmet Emin bilmez iyi derecede İngilizce bilmektedir.

İl Nüfus Ve Vatandaşlık Müdürlüğü’ne Mehmet Seven atanırken Van SGK İl Müdürlüğü’ne Abidin Göksoy atanmıştır. Abidin Göksel 1971 senesinde Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde doğmuştur evli ve üç çocuk babası olan Abidin Göksoy 2017 tarihinde asaleten ataması yapılmış olup halen il müdürü olarak Görevine devam etmektedir.

Van kamu kurum ve kuruluşları ile ilgili kurum amirlerinin merak edilmesi ile ilgili kullanıcıların ya da vatandaşların kurum ve rehberi isimli platforma giriş yapmaları ve bu şekilde istedikleri kurum ile iletişime geçmeleri artık mümkün.

Editör: Wan Haber