Başbakan Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle:

30 Mart seçimlerinde yoğun programlar nedeniyle Yalova'ya gelememiştim. 1 Haziran'da tekrarlanacak seçimlerin tüm Yalova'ya hayırlı olmasını rabbimden niyaz ediyorum. Konuşmamın hemen başında sizlerin ve tüm İslam aleminin miraç kandilini tebrik ediyorum. Bu mübarek gecemizin yüreklerimizi aydınlatmasını, birliğimizi güçlendirmesini diliyorum. Tabi bu vesileyle tekrar Soma'daki şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Ailelerine sabırlar diliyorum. Onunla ilgili atılması gereken adımları attık atıyoruz. Şu anda iş sağlığı iş güvenliği bu noktada neler yapılması gerekiyorsa bunu yapmanın mücadelesine devam ediyoruz.

"USULSÜZLÜK YAPILDIĞI YSK TARAFINDAN TESCİLLENDİ"

Yalova her zaman Ak Parti'nin yanında oldu. 3 Kasım 2002'de yüzde 35 oy oranıyla AK Parti Yalova'da birinci parti yaptınız. 22 temmuz 2007'de bu sefer yüzde 41 oy oranıyla yine AK Parti'yi tercih ettiniz. 12 Haziran 2011'de yüzde 47 ile AK Parti'ye sahip çıktınız. Yerel seçimlerde halk oylamalarında AK Parti'yi Yalova yalnız bırakmadı. İşte en son 30 Mart'ta sandığa gittiniz. Yalova'nın istikbali için tercihinizi yaptınız. Bir daha AK Parti'yi Yalova'da zirveye taşıdınız. Bir oy farkla AK Parti seçimi kazandı. CHP itiraz etti. Yeniden sayım yapıldı bu kez CHP öne geçti. İtiraz ettik reddedildi, YSK'ya itiraz ettik. Yalova'da seçimlerde usulsüzlük yapıldığı YSK tarafından tescillendi, seçimlerin tekrarlanması kararı alındı. Yalova'da AK Parti ile sandıkta baş edemeyeceğini anlayanlar hem ittifak yaptılar hem de hileye başvurdular. Bu işin peşini bırakmadık, Yalova'yı hileye terk etmedik.

Seçimlerin tekrarlanmasını sağlamış olduk. İnşallah önümüzdeki hafta bugün sandığa gidiyoruz. Bir kez daha tercih yapacağız. Yalova'nın geleceği hakkında çok önemli bir karar vereceğiz. 30 Mart'ta Yalova'da siz zaten AK Parti'ye çok büyük bir destek verdiniz. Şimdi 1 Haziran'da bu desteği daha da artırmak suretiyle vermeye hazır mıyız?

"DÖRT İDİK SEKİZ OLDUK DİYECEKSİNİZ"

Bir idik iki olduk, iki idik dört olduk, dört idik sekiz olduk diyeceksiniz. İnşallah 30 Mart'ın üzerine daha fazlasını koyuyoruz. Tartışmaya mahal bırakmadan Yalova'dan AK Parti'ye evet diyoruz. Bakın bir kez daha AK Parti karşısında arayışlara giriyorlar. Kendi kimliklerini, politikalarını, ilkelerini ayaklar altına alıyor, kendilerini adeta inkar ediyorlar. AK Parti'nin Yalova'da kazanacağını anlayanlar ittifak oluşturmaya çalışıyorlar.

"ANKARA SOKAKLARINDA BOZKURT İŞARETİ YAPARAK DOLAŞTI"

Ben Yalova'nın bu kirli ittifaklara itibar etmeyeceğinizi biliyoruz. MHP'ye, diğer partilere oy vermiş kardeşlerim inanıyorum ki önümüzdeki hafta Pazar günü CHP'ye destek vermeyecektir. Bakın bunu birçok ilde denediler. Ortak aday çıkardılar. İşte Ankara'da eskiden MHP'li olan bir kişiyi CHP'den başkan adayı olarak gösterdiler. O eski MHP'li birden bire CHP'li olurken, CHP genel başkanı da Ankara sokaklarında bozkurt işareti yaparak dolaştı.

Editör: Wan Haber