Bilindiği gibi iki gün önce HDP Kocaeli milletvekili Ömer Faruk gergerlioğlu' nun Yargıtay tarafından cezası onanmış, TBMM'de cezası okunmuş, milletvekilliği düşürülmüştü. Aradan 24 saat geçmeden Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, HDP'nin kapatılmasına ilişkin Anayasa mahkemesine dava açtı. Tüm bu gelişmeler meydana gelirken 11 Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Uzun bir aradan sonra sessizliğini bozdu ve HDP'nin kapatılmasının Türkiye'ye bir faydasının olmayacağı gibi zarar dahi verebileceğini söylemişti. Bu sözlerinin ardından Devlet Bahçeli çok sert bir şekilde cevap vermişti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 11 Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Sözlerine Nasıl Cevap Vermişti?

Abdullah Gül çok istiyorsa Eğer HDP'ye ya da CHP katılabilir, çok da yakışacak Aslında… şeklinde çok sert bir şekilde cevap vermişti, Hatta gül diye dikeni yutturanlar kalmamıştır şeklinde bir cevap dahi vermişti.

Bahçeli'nin kullanmış olduğu sert ifadeler sonrasında Bugün, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Twitter hesabından, 2009 senesinde Bitlis'in Güroymak (Norşin) ilçesinde halk ile Türk bayraklarıyla kendisini kucakladıklarını ve halk ile bir araya geldiğini söylemişti.

Bitlis'in Güroymak ilçesinde 2009 senesinde halk ile iç içe iken çekilmiş fotoğraflarını bugün Twitter hesabından paylaşarak Devlet Bahçeli'ye cevap veren Abdullah Gül, Aslında Norşin demenin herhangi bir bölücülük anlamına gelmediğini, Bilakis halkın 2009 senesinde kendisini Türk bayrakları ile karşıladıklarını Bugün bir kez daha hatırlatmış oldu.

Editör: Wan Haber