Cilvegözü Sınır Kapısı'nda meydana gelen patlamada hayatını kaybeden 14 yaşındaki İbrahim Yalçınkaya'nın, dramı yürek burktu.
Eşref Mursaloğlu İlköğretim Okulu 8. Sınıf öğrencisi olan Yalçınkaya, ailesine yardım etmek amacıyla okul harçlığını çıkartmak için dönercide servis yapıyordu. Patlamanın meydana geldiği dakikalarda bir sipariş için sınır kapısında bulunan küçük çocuk, 13 kişi gibi isabet eden şarapnel parçaları nedeniyle hayatını kaybetti, geriye ise dramı kaldı.
Babası Hüseyin Yalçınkaya, İbrahim'in okula devam etmesini, bu nedenle de çalışmayı bırakmasını istemişti. Patlamanın yaşandığı gün ise küçük İbrahim'in son iş günüydü. Patlama yaşanmasa o da sınıf arkadaşları gibi bu yıl 8. sınıfı bitirecek ve liseye geçecekti.
İbrahim'in babası Hüseyin Yalçınkaya, İbrahim'in yarı yılı değerlendirmek amacıyla dönercide çalışmaya başladığını ifade ederek, "Zaten dün okullar açıldı. Dün son iş günüydü. Gitti orada 15 gün çalıştı. Gitmemesi için azarladım.. 'Baba son günüm, bir daha gitmeyeceğim' dedi. 8. sınıfa gidiyordu. Notları çok iyiydi. Okul harçlığını çıkartmak için gitti. Günlük 7 TL'ye çalışıyordu" dedi.
İbrahim'in sınıf arkadaşı Nail Ürkmez, Yalçınkaya'nın okulda sevilen bir öğrenci olduğunu belirterek, "İbrahim, okul harçlığını çıkartmak için gümrükte çalışıyordu. Dersleri iyiydi. Öğretmenlerimiz İbrahim'i çok severdi. Onu özleyeceğiz" diye konuştu.
(ERN-MO-Y)

12.02.2013 15:41:52 TSI

Editör: Wan Haber