Şırnak'ta astım hastası olan Tayip Uğur, yetkililerden tedavisinin yapılması ve kendisine iş imkanının sağlanması için yardım istedi.
Merkez Şehri Nuh Mahallesi'nde küçük bir evde ikamet eden Uğur çifti ve 2 yaşındaki çocukları, çaresizlik içinde kıvranıyor. 3 kişinin kaldığı tahta evin damının çökmeye başladığını belirten Tayip Uğur, defalarca yetkililerden iş bulmaları konusunda yardım istediğini ancak, kendisine herhangi bir dönüşün olmadığını söyledi. Uğur, "Halim ortada. Evin her tarafı damlıyor. Yıkılmak üzere. Yapıyorum, imkanlarım yettiğince yapmaya çalışıyorum. Çalışmıyorum, imkanlarım da yetersiz. Evimin her tarafı tahtadan, dökülüyor. Bir iş olsa, imkanım olsa ben evimi de yaparım, kendime de bakarım, çoluğuma çocuğuma da bakarım. Ama bir iş imkanım yok. Astım, bronşit hastasıyım. Gidip inşaatlarda çalışamıyorum. Çalışırım ama kazandığımın hepsini götürüyorum hastaneye veriyorum. Kalorifer yakamıyorum. Malum Şırnak'ta da ya inşaatçı olacaksın ya kömürcü olacaksın ya da kalorifer yakacaksın. Benim bunları yapma imkanım yok. Ricam şudur. Kimseye demiyorum gelin bana malınızı verin, paranızı verin. Ben diyorum ki, bana bir iş imkanı sağlayın, şu akan şeylerden kurtarın. Yıkıntıdan kurtarın, onu istiyorum" dedi.
Gaziantep'ten gelen ve Uğur'un arkadaşı olan Mehmet Erdoğan, "Bu arkadaşın evine yardıma geldik. Arkadaşın evi çöküyordu. Yardımcı olmaya geldik buraya. Görüyorsunuz evi hala akıyor. İşadamlarından ricamız var, bu arkadaşa yardımcı olsunlar. En azından iş imkanı versinler. Bu arkadaş demiyor ki bana yardım etsinler, bana para versinler. Sadece bu arkadaş iş istiyor" diye konuştu.
(CK-YRT-AŞ-Y)

01.02.2013 17:42:55 TSI

Editör: Wan Haber