"Sev Kardeşim" şarkısıyla adını milyonlara duyuran sanatçı Şenay Yüzbaşıoğlu, son yolculuğuna uğurlandı. Yüzbaşıoğlu'nun kız kardeşi Şaziye Çataloğlu, kız kardeşinin ihmal edilmiş bir sanatçı olduğunu söyledi.
"Sev Kardeşim" şarkısıyla milyonların kalbine tahta kuran, 61 yaşında hayatını kaybeden sanatçı Şenay Yüzbaşıoğlu son yolculuğuna uğurlandı. Ünlü sanatçı için Dolmabahçe Camii'nde öğle namazına müteakip düzenlenen cenaze törenine sanatçının ailesi, sevenleri ve sanatçı dostları katıldı. Hayli üzgün olduğu görülen sanatçının erkek kardeşi Halil İbrahim Ekiz, "Çok üzgünüm. Allah rahmet eylesin" dedi.
Sanatçıyı son yolculuğunda yalnız bırakmayan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de, "Sev Kardeşim'e bugün hala ihtiyaç var. Keşke bugün de o şarkıları söyleyebilsek. Türkiye'nin her tarafında sev kardeşim diyebilsek. Biz 1977 yılında sevgili Şenay'ın 'Sev Kardeşim' şarkısındaki sözlere siyaseten layık olabilseydik, Türkiye bugün çok başka bir noktada olurdu. Ben bugün Türkiye'ye diyorum ki, sev kardeşim. Din, dil, kültür farkı gözetmeden gelin birbirimizi sevelim. Bize unutulmayacak sözler bıraktı" diye konuştu.

"ŞENAY İHMAL EDİLMİŞ BİR SANATÇIDIR"
Şenay Yüzbaşıoğlu'nun kız kardeşi Şaziye Çataloğlu, kardeşinin gereken ilgiyi görmediğini belirterek, "Şenay ihmal edilmiş bir sanatçıdır. Son derece zarif, son derece duygulu, felsefi düşünen, insanları çok seven insandı. Ben düşünüyorum ki, Türkiye'de sanata ve sanatçıya hakikaten hiç değer verilmiyor. Bütün sanatçılar adeta terk edilmiş birer evlat gibiler" dedi.
Sezer Cumhur Önal ise, "Tıklım tıklım Taksim Meydanı'nı şarkısıyla ayağa kaldırıyordu. Toplumun karşısına umut dolu şarkılarla çıktı. Önemliydi, değerliydi" ifadelerini kullandı.
Sanatçının cenazesi, defnedilmek üzere Ayazağa Mezarlığı'na götürüldü.
(OY-ÖFA-CC-Y)

05.01.2013 14:25:31 TSI

Editör: Wan Haber