Balıkesir'deki arkeoloji müzesi, Mızrak isimli 3 yaşındaki sevimli yavru köpeğe emanet edildi. Müzeler Genel Müdürlüğünün Malaklı cinsi yavru köpeklerden 53 müzeye gönderdiği öğrenildi.
Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünün kararıyla Türkiye'nin birçok iline gönderilen Malaklı cinsi yavru köpeklerden biri Balıkesir Kuva-yi Milliye Müzesi'ne de gönderildi. Müze çalışanları ve ziyaretçiler tarafından büyük ilgi çeken Mızrak isimli yavru köpeğe, eğitimi ve gelişimi tamamlanana kadar müze çalışanları tarafından bakılacak.
Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürü Prof. Dr. Abdullah Soykan, müzede arkeolojik, etnografik ve Kuva-yi Milliye dönemine ait 10 binden fazla eser olduğunu belirterek, "Müzemiz güvenlik görevlileri ve kameralar tarafından 24 saat korunarak gözleniyor. Burada hemen her antik kent için ayrı salonlarımız bulunuyor. Müzemiz bu anlamda çok zengin. Müzemizde bütün güvenlik önlemleri var. Ancak Bakanlığımızın kararı ile Türkiye'deki müzelere Aksaray Malaklısı olarak isimlendirdiğimiz, bir başka ismiyle Anadolu Aslanı alınmasına karar verildi. Bu köpekler son derece uysal; Anadolu'nun en iri köpekleridir. Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünün kararı çerçevesinde Balıkesir Müzesi başta olmak üzere Türkiye'nin birçok müzesine 53 adet Malaklı cinsi köpek yavrusu gönderilmesine karar verildi. Bizim de bundan sonra Mızrak adında 3 aylık bir köpeğimiz oldu. Bütün bu güvenlik önlemlerimizin ötesinde artık güvenliğimiz ona emanet. Özellikle geceleri ve mesai dışında hem bahçede hem içeride 10 binden fazla kıymetli eserin sergilendiği müzeyi o koruyacak" dedi.
Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünün bu genelgesiyle Aksaray Malaklısı cinsi köpeklerin ırkının korunmasının amaçlandığı öğrenildi.
(TS-YU-GS-Y)

03.01.2013 11:59:32 TSI

Editör: Wan Haber